начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Вземане на задължение от физическо лице

Вземане на задължение от физическо лице

Мнениеот fikito » 02 Фев 2012, 20:04

Добър ден на всички,
Както става ясно от заглавието на темата имам да взимам голяма сума от физическо лице,сумата съм я предоставил,като физическо лице на физическо лице и имам нотариален документ за това.
Срока който длъжника трябваше да ми върне сумата изтече преди няколко дни.
В момента съм в дилема дали да заведа дело срещу него и да наема съдебен изпълнител или да дам длъжника на фирми за събиране на задължения.
Спрял съм се на С.Г. Груп ООД.
Какво ще ме посъветвате,как ще бъде по-добре да действам,като се има в предвид,че длъжника няма постоянно жилище и не е български гражданин,а има документ за временно пребиваване в страната.
Напълно съм наясно,че нещата ще бъдат трудни и ще отнемат време.

Какво ще ме посъветвате да дам длъжника на фирма за събиране на дългове и и ако няма развитие чрез тях, тогава да наема съдебен изпълнител и да заведа дело срещу него ?
Как ще бъде най-добре да постъпя?

Благодаря предварително на всички отзовали се в темата,всякаква помощ ще ми бъде от полза.
fikito
Нов потребител

Re: Вземане на задължение от физическо лице

Мнениеот neutralen » 16 Фев 2012, 23:27

Имал си бол пари - дал си. Сега пий една студена вода и продължавай напред.
Какво означава "толяма сума" - за някои хора и 100 лв са много пари.
Какъв е този Нотариален документ който имаш за дадените пари -разписка или нещо друго.
Какъв е способа за събиране на вземания от СГ Груп - съдебен или извънсъдебен.
Ако си ползвал съветите на адвокат - той какво предлага да направиш.
Ако до сега не си ползвал съветите на адвокат - направи го, щото Форума няма да реши случая Ви - посочих Ви само някои от неизвестните за нас обстоятелства.
neutralen
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство