- Дата и час: 26 Дек 2024, 19:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?!
|
|
47 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: вземания по абсурдният Изпълнителен лист ?!?!
Добре ,но как е възможно да не съм получил нито призовка по това дело последното нито съдебно решение , как е било гледано делото ако и адвокатът ми не е присъствал ?!?!?!
- milenmarinov78
- Младши потребител
milenmarinov78 написа:Добре ,но как е възможно да не съм получил нито призовка по това дело последното нито съдебно решение , как е било гледано делото ако и адвокатът ми не е присъствал ?!?!?!
А Вие откъде сте толкова сигурен, че адвокатът Ви не е присъствал и на кой адрес са изпращани призовките?
- nk7702n
- Старши потребител
Другото което , как се завежда " регретен иск " мисля се казваше срещу минимум 50-60 човека персонал, които са преминали през търговският обект през това време . Това са адреси имена и т.н. и то след 10 години които са минали , не смятате ли, че е пълна лудост и кауза обречена ?!? В предвид на това ,че фирмата Петрол АД е наела хората има досиета на всеки един и т.н. все информация до която аз нямам достъп .
- milenmarinov78
- Младши потребител
milenmarinov78 написа:Другото което , как се завежда " регретен иск " мисля се казваше срещу минимум 50-60 човека персонал, които са преминали през търговският обект през това време . Това са адреси имена и т.н. и то след 10 години които са минали , не смятате ли, че е пълна лудост и кауза обречена ?!? В предвид на това ,че фирмата Петрол АД е наела хората има досиета на всеки един и т.н. все информация до която аз нямам достъп .
Явно сте позакъснял с всички възможни ходове по тоя казус, за съжаление.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:milenmarinov78 написа:Добре ,но как е възможно да не съм получил нито призовка по това дело последното нито съдебно решение , как е било гледано делото ако и адвокатът ми не е присъствал ?!?!?!
А Вие откъде сте толкова сигурен, че адвокатът Ви не е присъствал и на кой адрес са изпращани призовките?
На призовка , която не е стигнала получателят се връща обратно нали ?!?! И как съдия изпълнителят си е свършил работата прилежно и в предвид на сбърканият адрес и ЕГН ме е открил , каква е пречката на съда да направи същото .
Нередовно призован се наричаше ако не съм забравил , какъвто съм бил през целият процес .
Ако адвокатът ми е присъствал няма пречки за да ме уведоми , или да поиска съвет тъй като не е запознат с материята и естеството на работата на търговският обект , или било то за свидетели и т.н.
Започвам да се замислям за Страсбург съвсем сериозно и да направя публично всичко .
Има много хляб за журналистите, компанията е достатъчно голяма за да си позволява подобни глупости .
- milenmarinov78
- Младши потребител
milenmarinov78 написа:Добре ,но как е възможно да не съм получил нито призовка по това дело последното нито съдебно решение , как е било гледано делото ако и адвокатът ми не е присъствал ?!?!?!
Упълномощил сте адвокат- като да не сте го ограничил само до първа инстанция ( според мен той е депозирал въззивната жалба през апелативен), но все пак- прочетете си вашия отрязък от пълномощното( ако го имате).
Като ви се чете- ГПК( публично достъпен е в нета) съсредоточете вниманието си върху чл. 39-41.
Все ще сте някъде там.
Регресен?- оставете терминологията настрана, не е вашето амплоа.
Някъде по-горе ви четох, че имате насрочена среща с адвокат. Споделете му болката си и идеята за ново съдебно дело( не легитимацията на страните е проблем, защото е преодолим, проблем имате с времето).
- Гост...
- Потребител
Добре .
Къде е моята персонална вина , след като е вече късно . Вина на един гражданин на РБ .
Къде е моята персонална вина , след като е вече късно . Вина на един гражданин на РБ .
- milenmarinov78
- Младши потребител
Упълномощил сте адвокат- като да не сте го ограничил само до първа инстанция ( според мен той е депозирал въззивната жалба през апелативен), но все пак- прочетете си вашия отрязък от пълномощното( ако го имате).
Като ви се чете- ГПК( публично достъпен е в нета) съсредоточете вниманието си върху чл. 39-41.
Все ще сте някъде там.
Регресен?- оставете терминологията настрана, не е вашето амплоа.
Някъде по-горе ви четох, че имате насрочена среща с адвокат. Споделете му болката си и идеята за ново съдебно дело( не легитимацията на страните е проблем, защото е преодолим, проблем имате с времето).
НЕ !
На първа инстанция , делото ми води друг адвокат в едно с делото за уволнението .
Този вторият наех за въззивната жалба пред апелативният . Отрязъкът от пълномощното не мисля ,че ще мога да го намеря . По делото за уволнението знаех почти наизуст Кодексът на труда сега остава пак да се захващам с четене , защо плащам пари на адвокати тогава питам ?!?!?!?
- milenmarinov78
- Младши потребител
milenmarinov78 написа:Добре .
Проблемът е защо чак сега се сещате да си задавате въпроси. Упълномощил сте защитник, защо не го потърсихте по - рано, да следите как се развива процесът, да учасвате по - активно в него? Казвате докладни сте имал за кражби от търговския обект, щом сте разполагал с писмени доказателства защо не помислихте как да ги използвате и да се защитите по - рано? И не мога да разбера как така не сте запазил тези доказателства щом сте знаел, че Вие носите отговорност за евентуални констатирани липси.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:milenmarinov78 написа:Добре .
Проблемът е защо чак сега се сещате да си задавате въпроси. Упълномощил сте защитник, защо не го потърсихте по - рано, да следите как се развива процесът, да учасвате по - активно в него? Казвате докладни сте имал за кражби от търговския обект, щом сте разполагал с писмени доказателства защо не помислихте как да ги използвате и да се защитите по - рано? И не мога да разбера как така не сте запазил тези доказателства щом сте знаел, че Вие носите отговорност за евентуални констатирани липси.
Това би трябвало да е работа на адвокатът , делото според моя адвокат бе насочено срещу оспорване на липсите не по отговорността , на първа инстанция . Затова и го смених .
Другият авокат непонятно за мен и на всяка етика и морал ...... не мога да си го обесня .
Просто съм бил преклено наивен може би . Делата в БГ се точат с години ,едно е че съм забравил , другото е ,че би трябвало да ме уведоми поне какво се случва .
Всичко е заведено в деловодството на Перол АД с входящи номера никой не си е направил труда да ги изисква.
- milenmarinov78
- Младши потребител
Ще ви разкажа част от опитът си с клиенти, защото светът е цветен.
Има хора всякакви- едни звънят всеки ден и се интересуват и за неслучили се събития ( делото не е насрочено, ала имало ли нещо ново?!?), други- пускат кукички и чакат( е, чакам и аз , когато не е належаща срещата), трети- ни кост, ни вест-тотално неоткриваеми( едно, че не са платили целия хонорар, второ сменили/откраднали им телефона, загубили визитка, .. всякаква изобретателност, като да съм неоткриваема- аз не съм се губила, така де ).
Влиза в сила СР и дори след щателно издирване не мога да ги открия, а те като, че този съдебен спор е лично мой( той си е такъв, но все пак такси има да се плащат- за преписи, за вписвания... като се замисля тоя имот не е мой )...
Свят широк и толкоз шарен.
Напуснал сте страната, сам написахте ( проблем с езика, породен от дългото ви отсъствие), как очаквате да ви открие колегата? Насложете и факта, че съобщаването е неприятна част от работата на вестоносеца, пък вестта не е положителна. Тук, каквото и да ви напиша, ще ме упрекнат в пристрастие, за това спирам.
Има хора всякакви- едни звънят всеки ден и се интересуват и за неслучили се събития ( делото не е насрочено, ала имало ли нещо ново?!?), други- пускат кукички и чакат( е, чакам и аз , когато не е належаща срещата), трети- ни кост, ни вест-тотално неоткриваеми( едно, че не са платили целия хонорар, второ сменили/откраднали им телефона, загубили визитка, .. всякаква изобретателност, като да съм неоткриваема- аз не съм се губила, така де ).
Влиза в сила СР и дори след щателно издирване не мога да ги открия, а те като, че този съдебен спор е лично мой( той си е такъв, но все пак такси има да се плащат- за преписи, за вписвания... като се замисля тоя имот не е мой )...
Напуснал сте страната, сам написахте ( проблем с езика, породен от дългото ви отсъствие), как очаквате да ви открие колегата? Насложете и факта, че съобщаването е неприятна част от работата на вестоносеца, пък вестта не е положителна. Тук, каквото и да ви напиша, ще ме упрекнат в пристрастие, за това спирам.
- Гост...
- Потребител
Решението по гр.д.585/09 г на САС, докл. Н.Куцкова е в интернет - адвоката на МГМ не се явил в съда, не представил доказателства и т.н. - изтеглете си решението и го разгледайте.
- neutralen
- Активен потребител
Колега, бихте ли го качил тук, защото аз не успях да го издиря( а, опитах!- в сайта на ВСС, на САпС, дори в сайта на СГС заради евентуална грешка в диспозитива, която да е мултиплицирана).
- Гост...
- Потребител
Ако може някой, да го качи тук да го разгледаме!
- nk7702n
- Старши потребител
надали ще стане само с "разглеждане" ...
- marti_gor
- Потребител
milenmarinov78 написа:На първа инстанция , делото ми води друг адвокат в едно с делото за уволнението .
Този вторият наех за въззивната жалба пред апелативният .
От написаното излиза, че вторият е бил ангажиран само за изготвянето на въззивната жалба и не сте договорили процесуално представителство в производството пред въззивния съд.
Ето
за тези, които попитаха за него.
П.П. Гледам, че и жалбата е от Вас лично, а не чрез процесуален представител.
-
lexy21 - Активен потребител
Мерси за решението, Лекси! Явно, сме били абсолютно на верен път в изводите за пасивността на питащия в защита на интересите му още преди сезиране на съда - никакви възражения срещу констатациите на комисията на дружеството, отделно от това - липса на докладни за констатирани кражби. Пасивност по време на цялото гражданско производство. И резултатът е налице. Значи, вината не е на адвоката, който уж не му е защитил правата.
- nk7702n
- Старши потребител
Ще ви разкажа част от опитът си с клиенти, защото светът е цветен.
За времето през което съм бил в БГ и до този момент никога не съм си променял ,сменял ,загубил или крил мобилният си телефон , живял съм както и сега приятелката ми с детето живеят в БГ на този адрес , който никога не съм сменял . Нямало е пречка адвокатът да осъществи контакт с мен . Въъзивната жалба не мога да си я напиша и заведа сам . Опитвам се да осъществя контакт с въпросният адвокат ,който не отговаря на мобилният си телефон .
- milenmarinov78
- Младши потребител
ОК
И след всичко написано до този момент , какво може да се предприеме ако все още има останала надежда ?!
Утре имам среща с адвокат , просто ми е интересно да разбера всички гледни точки .
Искам да благодаря на всички ,които се отзоваха и си направиха труда да проучат и да се запознаят с моя случай.
ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ !
И след всичко написано до този момент , какво може да се предприеме ако все още има останала надежда ?!
Утре имам среща с адвокат , просто ми е интересно да разбера всички гледни точки .
Искам да благодаря на всички ,които се отзоваха и си направиха труда да проучат и да се запознаят с моя случай.
ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ !
- milenmarinov78
- Младши потребител
milenmarinov78 написа:..за времето през което съм бил в БГ и до този момент никога не съм си променял ,сменял ,загубил или крил мобилният си телефон , живял съм както и сега приятелката ми с детето живеят в БГ на този адрес , който никога не съм сменял . Нямало е пречка адвокатът да осъществи контакт с мен . Въъзивната жалба не мога да си я напиша и заведа сам . Опитвам се да осъществя контакт с въпросният адвокат ,който не отговаря на мобилният си телефон .
Ако толкоз искаш да се свържеш с колегата- потърси го тук http://www.bar-register.bg/Public/ ( не, че има полза- той само ви е изготвил ВЖ).
Всъщност много е възможно това Р на апелативен да не е влязло в сила ... което означава, че трябва да си намериш спешно специалист, с който в понеделник да сте първи пред архива на СГС, за да четете това дело ( съобщенията по него), че часовника си цъка ( онзи 14 дневен срок изведнъж ще стане интересен, според зависи прочетеното по делото) .
Ама хич да не си призован и за първо по делото заседание е много странно, дори и по ГПК отм.....
Нейсе, каквото и да се установи може да се ползват разни еквилибристики и прочее, което не променя факта, че за касация нещата са недобри.
Не е въпрос на любознателност, защото интересът е надскочил главницата отдавна, така че... нека е без тея думи ( интересно ми е да видя повече гледни точки). Работата е сериозна, и лошото- спешна. По причини у вас.
п.п. Лекси, как откри решението? В сайта на САпС отговаря, че няма документ. ВСС пък е в пълен блокаж- няма намерени документи по обявените критерии... а СГС няма да го обсъждам.
И още един въпрос ( не е свързан с темата, но ми стана интересно- не съм виждала тази фигура до сега)- какво означава това "сверил"? в самия ИЛ. Кой сверява, защо го прави, и на какво основание.
- Гост...
- Потребител
47 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|