начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Прекратяване на трудово правоотношение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудово правоотношение

Мнениеот toki_judo » 01 Апр 2012, 18:03

Връчиха ми заповед по чл.325 т4 но не съм я подписал какво ще ме съветвате ? Благодаря предварително!! Заплашват ме с дисциплинарно уволнение.
toki_judo
Нов потребител

Re: Прекратяване на трудово правоотношение

Мнениеот boynin » 01 Апр 2012, 19:53

Щом ти връчват заповед по чл.325 т.4 - прекратяване на трудови отношение за извършена определена работа означава, че ти си приключил работата, за която си назначен. Но ако е заповедта е по този член, тогава работодателят ти прекватява договорът без предизвестие с довършване на работата. Не мога да разбера за какво дисциплинарно уволнение може да става на въпрос. Явно трябва да до изясниш ситуацията, ако искаш по-точен отговор.
Обясни ми:
1. На какво правно основание си назначен.(т.е. по кой член от кодекса ти пише в трудовия договор)
2. Каква работа е трябвало да извършиш?
3. Самата ситуация със заповедта и заплахата, която са ти отправили за дисциплинарно уволнение.
boynin
Младши потребител

Назад към Трудово право