начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

изпълнителен лист срещу прокуратурата

Re: изпълнителен лист срещу прокуратурата

Мнениеот teogeo » 05 Юли 2012, 15:06

liliqs написа:Създадох напрежение във форума, и така да уточним : Ако на следващия бюджет който приемат не ми се изплатят тези пари не мога ли да се позова на чл.293а от НК въпреки, че на мене донякъде ми е ясно че ще бъда като Дон Кихот с вятърните мелници ,но пък обичам да се пробвам , и да давам акъл на адвокатите ни , ( просто обичам да става това което аз искам ) пък и си ми е мечта правото. Така като се замисля може да се запиша и да го завърша с отличие аз стажа си го изкарах вече и съм много устата ( което според мен е нужно за един адвокат) :twisted:

Така, така. От правоотношенията Ви с прокуратурата и съдебните власти ясно и недвусмислено се вижда, че изпитвате афинитет към правото и че обичате да става това, което искате. :lol: :lol: :lol:

На въпроса Ви - НЕ. Няма съставомерност по чл. 239а от НК. По-скоро се насочете към Глава 8, Раздел II "Престъпления по служба"
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот liliqs » 05 Юли 2012, 16:36

Е в тази област не съм наясно ще погледна ,но пък наказателното ми е СТРАСТ . Благодаря, току що пуснах КОПИЕ от Изпълнителния лист до Главна Прокуратура с молбата както си му е реда и банкова сметка на която да се преведат :lol: и сега ще чакам ВЕЛИКИТЕ СИЛИ да ми отговорят дали ще е тази година , другата година или някой път. На такива абсурди съм се нагледала че направо ако съм адвокат ще оплюя някой прокурор/ка , или ще бъда глобявана многократно за неуважение на съда (това със сигурност) :twisted: Ще ви кажа как се развиват нещата защото ми е интересно и на мен какво ще ми отговорят. :roll:
liliqs
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 05 Юли 2012, 22:10

За да намалим напрежението - малко музика. Дано да е подходяща.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот liliqs » 24 Юли 2012, 13:21

Така , сега продължавам по темата ,но малко по встрани. С изпълнителният лист всичко е ОК изпратих го до Прокуратурата вече е заведен под номер и срока за изплащане е 1год. . Сега имам друг въпрос , искам да продължа борбата и извън РБ (имам си адвокат за Страсбург) , но ме интересува следното: Трябва да пусна въззивна жалба до ВКС , но до сега чаках адвокатката да мисли върху хонорара който трябва да и платя (измислила го е и не е малък) и след като знам че такива жалби само се разглеждат повърхностно и се потвърждават предните решения ,как да прежаля толкова пари като дори и предните хонорари който съм плащала не ми признаха и сега замисляйки се от това дело съм изцяло на загуба пък да не говорим и за годините преди това по време на НОХД . Мисълта ми е следната : как мога да си спестя тези разходи защото ми писна само да давам и никой да не ми го възстановява ( да прави сте да ни съдите ама ние ще вземем повече отколкото ще ви дадем) в момента толкова ме е яд на скапаната система че аз даже не успявам да разбера какво точно исках да напиша . Искам да си спестя хонорара за ВКС и ако може да отида директно в Страсбург ( знам че не може и ми се реве от парите който давам за жълти стотинки дори не си възстановявам и адвокатските хонорари )
liliqs
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 24 Юли 2012, 13:43

Сменете адвоката с такъв, който ще иска по-малък хонорар. Тук във Форума също можете да си харесате адвокат като четете мненията по вашата и други теми. Каналите за връзка на потребителския панел на съответния адвокат обикновено са отворени, така че спокойно можете да се свържете на ЛС или на посочения e-mail.
Примерно "елби"/Приключенията на мечето Ръкспин/ изразил най-правилните становища по вашата/настоящата тема.
Как да го откриете - изберете "гугъл", напишете "елби", потъркайте тумбачето на мишлето, намерете снимката на "елби" и се върнете в темата, където ще намерите същата снимка.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 24 Юли 2012, 19:08

neutralen написа:Сменете адвоката с такъв, който ще иска по-малък хонорар. Тук във Форума също можете да си харесате адвокат като четете мненията по вашата и други теми. Каналите за връзка на потребителския панел на съответния адвокат обикновено са отворени, така че спокойно можете да се свържете на ЛС или на посочения e-mail.
Примерно "елби"/Приключенията на мечето Ръкспин/ изразил най-правилните становища по вашата/настоящата тема.
Как да го откриете - изберете "гугъл", напишете "елби", потъркайте тумбачето на мишлето, намерете снимката на "елби" и се върнете в темата, където ще намерите същата снимка.

И ще откриете, че Елби не е практикуващ адвокат :mrgreen:
Благодаря за рекламата, ама къде ти - аз съм студент първокурсник и консултирам само колежки 8)

Иначе не е проблем да си пускате жалбите/тъжбите и т.н. сами. Ето и пример:

http://www.ac-pleven.org/docs/cases/d07_2012/58772412.htm

Производството по делото е образувано по искова молба на Д.С.П. , в момента пребиваващ в Затвора гр. Белене против Министерство на правосъдието на РБългария и против Главна Дирекция изпълнение на наказанията , с правно основание чл. 1, ал. 1 във вр. с чл. 4 от Закона за отговорността на държавата и общините за вреди / ЗОДОВ/ с цена на иска 2 000 000 лв/ по 1 000 000 лв. за всеки от ответниците/.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 24 Юли 2012, 22:16

Освен че е красив/снимката !/ е и скромен.
Но съвсем сериозно - колегата е действително много добър юрист.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот apofis11 » 12 Яну 2015, 17:33

здравейте! мога да кажа,че на мен ми платиха от счетоводството по подаден изпълнителен лист,отдел счетоводство се намира на ул.Майор Векилски 02--обаче отказват да дадат лихви по определената сума и пак водя ново дело/иск към същото дело за издаване на допълнителен изпълнителен лист/. Ако е платено тук--Страсбург не плаща8 виж. справка дело в Кипър
apofis11
Нов потребител

Мнениеот apofis11 » 13 Яну 2015, 23:56

нали сте всички адвокати,юристи,никой не казва имал ли е подобен казус----- а жената от Враца хич я няма!тук ли си е получила обещетението или се разправя по EUROPEAN COURT или изобщо се е отказала да се занимава и да се бори???? Има го и този вариант--някои се отказват да се разправят -- други се борят!
apofis11
Нов потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство