начало

ВАС решава: Обществена информация ли са актовете и данните по разследвания и прокурорски проверки ВАС решава: Обществена информация ли са актовете и данните по разследвания и прокурорски проверки

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Мнениеот treks5 » 13 Авг 2012, 14:08

Тоя форум е беден на емотикони ... но не и на бисери- предложения.
treks5
Младши потребител

Мнениеот vaness » 13 Авг 2012, 14:10

bil_11 написа:
Цяла България знае, че в АМ има голяма корупция, но не си мислете, че търсят много честни и некорумпирани. Моето мнение, че хората които не са корумпирани също са заплаха за агенцията. Аз самата бях изхвърлена от една такава администрация, защото разкрих, че има корупция. И знаете ли, ако допуснем, че все пак ме извикат на интервю, то аз ще се притесня да кажа този факт, а той няма как да бъде покрит. Генерала веднага ще се притесни и точно заради този факт няма да бъда одобрена.

А ти защо искаш отново да работиш в държавна администрация, след като знаеш, че пак ще има корупция? :?:
Последна промяна vaness на 13 Авг 2012, 14:13, променена общо 1 път
vaness
Потребител

Мнениеот ani_fer » 13 Авг 2012, 14:12

treks5 написа:Тоя форум е беден на емотикони ... но не и на бисери- предложения.

Аз за това си стоя мълчаливо и само чакам някой от Варна да се похвали с обаждане :lol:
ani_fer
Потребител

Мнениеот bil_11 » 13 Авг 2012, 14:20

:D
Последна промяна bil_11 на 20 Авг 2012, 14:46, променена общо 1 път
bil_11
Младши потребител

Мнениеот vaness » 13 Авг 2012, 14:39

bil_11 написа:
vaness написа:
bil_11 написа:
Цяла България знае, че в АМ има голяма корупция, но не си мислете, че търсят много честни и некорумпирани. Моето мнение, че хората които не са корумпирани също са заплаха за агенцията. Аз самата бях изхвърлена от една такава администрация, защото разкрих, че има корупция. И знаете ли, ако допуснем, че все пак ме извикат на интервю, то аз ще се притесня да кажа този факт, а той няма как да бъде покрит. Генерала веднага ще се притесни и точно заради този факт няма да бъда одобрена.

А ти защо искаш отново да работиш в държавна администрация, след като знаеш, че пак ще има корупция? :?:

Знам, че има корупция, а не "че пак ще има корупция"
А на въпроса ти защо искам отново да работя в държавна администрация, отговарям така:
Да разбера до какво ниво в йерархията е корупцията в АМ

Да. Имах предвид, че знаеш, че и там има корупция и въпреки това искаш да кандидатстваш. А не те ли притеснява това, че може да разбереш още в самото начало до какво ниво е корупцията, но вече си подписала обвързващ договор да не напускаш системата в продължение на 3 години? Просто ми е интересно, че човек като теб, който се е сблъскал с корупцията и не е съгласен с нея, отново иска да работи в такава "порочна" структура...Разни хора, разни идеали ...Щом така си решила, ти желая успех !
vaness
Потребител

Мнениеот vladimirova76 » 13 Авг 2012, 15:26

държавната служба по мое мнение има предимства-като по-дългата отпуска,соц.придобивки,бонуси към заплатата и др.,което не е за пренебрегване,въпреки че размера на заплатите не е завиден,но за младши инспектор със стартова заплата 600 лв не е зле,още повече че в процеса на обучението след като те назначат ти вдигат заплатат/това е инфо от жена,която вече е служител на АМ от 2-3 месеца/,а ако имаш възможност да растеш нагоре-естествено че и заплатата ти расте и като прибавиш и бонусите се получава една що годе нормална сума за преживяване в БГ.Естествено че подобни условия на работа има и в частния сектор,но не всичките накуп,не навсякъде те осигуряват на реалната заплата,не винаги навреме си взимаш парите и най-вече много вероятно е да те изхвърлят без каквито и да било обяснения,защото просто политиката на фирмата е такава.
Та моето мнение драги съфорумци е, че ние винаги ще сме уязвими,където и да започнем работа,но поне в държ.сектор като че ли има една доза по-висока сигурност от на друго място и може би затова толкова много хора са подали документи тук,още повече че борбата е за 20 места/в София/, а не за 1-2 както са повечето държ.обяви
vladimirova76
Младши потребител

Мнениеот vladimirova76 » 13 Авг 2012, 15:28

ако някой е запознат с по-пикантни подробности от служ.житие на държавния служител,моля да сподели тук ,ще ми е интересно да разбера,въпреки че съм аут засега от Столична
vladimirova76
Младши потребител

Мнениеот dundy123 » 13 Авг 2012, 15:54

vladimirova76 написа:държавната служба по мое мнение има предимства-като по-дългата отпуска,соц.придобивки,бонуси към заплатата и др.,което не е за пренебрегване,въпреки че размера на заплатите не е завиден,но за младши инспектор със стартова заплата 600 лв не е зле,още повече че в процеса на обучението след като те назначат ти вдигат заплатат/това е инфо от жена,която вече е служител на АМ от 2-3 месеца/,а ако имаш възможност да растеш нагоре-естествено че и заплатата ти расте и като прибавиш и бонусите се получава една що годе нормална сума за преживяване в БГ.Естествено че подобни условия на работа има и в частния сектор,но не всичките накуп,не навсякъде те осигуряват на реалната заплата,не винаги навреме си взимаш парите и най-вече много вероятно е да те изхвърлят без каквито и да било обяснения,защото просто политиката на фирмата е такава.
Та моето мнение драги съфорумци е, че ние винаги ще сме уязвими,където и да започнем работа,но поне в държ.сектор като че ли има една доза по-висока сигурност от на друго място и може би затова толкова много хора са подали документи тук,още повече че борбата е за 20 места/в София/, а не за 1-2 както са повечето държ.обяви

Абсолютно съм съгласна с написаното. Моите мотиви да опитам са точно такива.

И понеже на изпита в София казаха, че можеш да си видиш работата днес им писах с молба да кажат как точно може да стане това. Ако ми отговорят ще споделя тук.
Любопитна съм да науча дали съм нелоялна ниско интелигентна некадърница или провала е само на някой от компонентише на теста а не не всички. :mrgreen:
dundy123
Младши потребител

Мнениеот vladimirova76 » 13 Авг 2012, 16:02

да,и аз бих искала да си погледна теста и да видя дали наистина съм толкова тъпа и невежа,много ще съм ти благодарна да споделиш какъв е реда,разчитам и благодаря предврително............
vladimirova76
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 16:20

ani_fer написа:
treks5 написа:Тоя форум е беден на емотикони ... но не и на бисери- предложения.

Аз за това си стоя мълчаливо и само чакам някой от Варна да се похвали с обаждане :lol:

Ако се отмася до мен забележкат с емотиконите, не намирам такива, които да изразят толкова сложните ни чувства като - тъжно, тъжноо, че чак смешно.
Колкото до колежкате Владимирова явно очаква да се изкачи на много Високо ниво в йерархията, още повече, че разполага с вътрешна информация. И да ви кажа права е - колкото си по- нависоко толкова виждаш по- надалеко,но си мисля, че това, което види никак няма да й хареса. Пак сложен емотикон.
detektiv
Младши потребител

Мнениеот vladimirova76 » 13 Авг 2012, 16:28

detektiv написа:
ani_fer написа:

Ако се отмася до мен забележкат с емотиконите, не намирам такива, които да изразят толкова сложните ни чувства като - тъжно, тъжноо, че чак смешно.
Колкото до колежкате Владимирова явно очаква да се изкачи на много Високо ниво в йерархията, още повече, че разполага с вътрешна информация. И да ви кажа права е - колкото си по- нависоко толкова виждаш по- надалеко,но си мисля, че това, което види никак няма да й хареса. Пак сложен емотикон.

:D уважаеми колега,не очаквам нищо,тъй като нямам връзки и не съм класирана за интервю,а инфото което споделих е от една позната работеща в АМ Ловеч,аз не съм на 20 години да витая в облаците и да рисувам с розов флумастер,исках да пробвам държ.служба заради цитираните от мен по-горе уж предимства,но ако разполагаш с повече инфо,моля сподели ще бъдеш от полза на всички ни.........
vladimirova76
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 16:29

dundy123 написа:
И понеже на изпита в София казаха, че можеш да си видиш работата днес им писах с молба да кажат как точно може да стане това. Ако ми отговорят ще споделя тук.
Любопитна съм да науча дали съм нелоялна ниско интелигентна некадърница или провала е само на някой от компонентише на теста а не не всички. :mrgreen:

Това само по себи си предполагам няма да донесе кой-знае каква информация, освен ако не помниш какво си маркирала. Виж, ако случайно имаш база за сравнение- примерно да видиш тестовете поне на няколко класирали се преди теб - това вече е друго :idea:
detektiv
Младши потребител

Мнениеот dundy123 » 13 Авг 2012, 16:49

detektiv написа:
dundy123 написа:

Това само по себи си предполагам няма да донесе кой-знае каква информация, освен ако не помниш какво си маркирала. Виж, ако случайно имаш база за сравнение- примерно да видиш тестовете поне на няколко класирали се преди теб - това вече е друго :idea:

На изпита казаха, че можеш да видиш само твоята работа. Съвсем наясно съм, че вероятността местата да са предварително заети е почти 100% (поне според мен) е огромна. Помня отговорите си на доста от въпросите и понеже съм подала документи и за Летището на мен би ми било полезно да знам какви са ми резултатите.
Например ако съм се издънила на теста за лоялност просто на следващия няма да съм толкова откровена :D . Ако проблема е в теста за интелигентност то тогава просто няма да се явя на 22-ри защото за седмица надали ще стана по интелигента :P .
Пак мое мнение и не задължавам някой да го приема но ако искат да те прецакат най-лесно за манипулация е с теста за интегритет където както ни казаха верни отговори няма :wink:
dundy123
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 17:13

dundy123 написа: и понеже съм подала документи и за Летището на мен би ми било полезно да знам какви са ми резултатите.
Например ако съм се издънила на теста за лоялност просто на следващия няма да съм толкова откровена :D . Ако проблема е в теста за интелигентност то тогава просто няма да се явя на 22-ри защото за седмица надали ще стана по интелигента :P .
Пак мое мнение и не задължавам някой да го приема но ако искат да те прецакат най-лесно за манипулация е с теста за интегритет където както ни казаха верни отговори няма :wink:

Често, от няколко дни се питам, дали има колеги, които ще издържат и двата теста и ако предпочетат Летището какво се случва- ще поканят следващия или ? А за теста за лоялност поне според мен ако си се издънила напротив- бъди по- откровена. За интелигентнтност при една седмица тренировки с правилни тестове се постигат чудеса.Казвам го със симпатия.
А що се отнася до това да споделя(към друг съфоромник), то информация от кухнята нямам, но казват , че трябвя да се засили контролната функция на митниците и ако това се отнася за превантивния и последващ контрол то ще бъдем нещо между разследващи полицаи и ченгета под прикритие.
detektiv
Младши потребител

Мнениеот vladimirova76 » 13 Авг 2012, 17:32

detektiv написа:
dundy123 написа: и понеже съм подала документи и за Летището на мен би ми било полезно да знам какви са ми резултатите.

Често, от няколко дни се питам, дали има колеги, които ще издържат и двата теста и ако предпочетат Летището какво се случва- ще поканят следващия или ? А за теста за лоялност поне според мен ако си се издънила напротив- бъди по- откровена. За интелигентнтност при една седмица тренировки с правилни тестове се постигат чудеса.Казвам го със симпатия.
А що се отнася до това да споделя(към друг съфоромник), то информация от кухнята нямам, но казват , че трябвя да се засили контролната функция на митниците и ако това се отнася за превантивния и последващ контрол то ще бъдем нещо между разследващи полицаи и ченгета под прикритие.

ясно,може би затова са тези продължителни обучения-приетите колеги ще станат супер специалисти,но ако наистина е така,както ти мислиш-мисля че ще е интересно/поне за мен/,това е нащо съвсем различно от сферата ми на работа преди
vladimirova76
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 17:56

"това е нащо съвсем различно от сферата ми на работа преди"
Колежке Владимирова, лошо, защото обикновено се търси надграждане, а не както ти се изразяваш- да ти е интересно.Успех все пак.
detektiv
Младши потребител

Мнениеот vladimirova76 » 13 Авг 2012, 18:21

detektiv написа:"това е нащо съвсем различно от сферата ми на работа преди"
Колежке Владимирова, лошо, защото обикновено се търси надграждане, а не както ти се изразяваш- да ти е интересно.Успех все пак.

:) колега detektiv,няма за какво да ми пожелаваш успех,но не си ли се замислял, че за да вършиш една работа добре, тя трябва да предизвиква в голяма степен и интереса и вниманието ти,що се отнася за надграждането бих го поставила на второ място,не бих работила нещо ако не ми е интересно/освен за много пари/,но тук както всички знаем парите са символични за стандарта в Бг,но и не толкова лоши все пак.
Ако ти предстои тест или интервю,аз наистина ти стискам палци..............
vladimirova76
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 13 Авг 2012, 18:27

Само не ми стана ясно за какво "надграждане" иде реч, след като не се изисква предишен опит...
както и да е! Успех на всички и ако има някакво развитие във Варна - споделяйте :mrgreen:
ani_fer
Потребител

Мнениеот radenko1 » 13 Авг 2012, 18:56

И какво се оказва ПАРОДИЯТА Е ПЪЛНА!!!!!! То бива бива ама чак па толко....Такова Затъмнение до сега никога не е било.Всички кандидати са в пълно неведение какво се случва...По различните градове различни дати интервюта абе общо взето нагласена история.Каква е равносметката Сотолична -600, Аерогара- 600, Пловдив 300, Свиленград-300, Варна - 600, Бургас - 900, Югозападна- 400, Русе-300==== Абе кам 5000 кандидата и само 1 писал че започва където не се знае дали и той не е поредният ПАРАШУТИСТ спуснат от горе и една две дами ДОКОПАЛИ СЕ до интервю и в очакване на поредното порязване!!! Просто много се изложиха госпожициве Кирилова и "Психоложката" където ако им дадеме по 1 тест, ама истински Психо да ги видиме какви ОТКЛОНЕНИЯ и контрапродукции ще дадът а не тея измислени тестчета.Все пак онези които са си решили теста си знаят как стоят нещата, щом нещата са отрицателни за тях!!!!!!!!!!!!!!!1
radenko1
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 19:05

Русе изрядни 698 мераклии, иначе са мнооого
detektiv
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити