начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 23:09

Съжалявам много за грешката, но май някъде се казваше, че споделяте еднакви мнения, ако не е така се извинявам. Май беше от Русе и това е голям проблем за мен ( местата за жени са 10%, а ти наистина си достоен противник).
Но както се казва " И нека по- добрият победи"
Успех!
detektiv
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 13 Авг 2012, 23:21

10% за жени.... хм? Това е нова информация :o
ani_fer
Потребител

Мнениеот dundy123 » 13 Авг 2012, 23:26

nar_val написа:Здравейте колеги,
Днес получих мейл за Митница Столична. Не са ми звъняли по телефона. Нямам познати в Митниците, кандидатствах просто, защото много искам да си сменя работата, а не смея да започна в някоя малка фирма, поради разбираеми за всички причини. Но след изпита видях темата и особено частта със задължителната работа в системата за определен период от време, който на мен ми се вижда доста дълъг. Вярно е, че дори не се знае дали ще мина интервюто и дали ще започна, но да връщам неустойки ако реша да напусна определено ме притеснява. Та сега съм в дилема дали изобщо да се явявам на интервю. Успех на всички!
"
Браво! :D Вече си мислех, че от кандидатите за столична ще си останем само с 1 допуснат от пишещите тук.
Въпроса със задължителния период в системата не е кратък така че наистина трябва да си помислиш дали наистина го искаш.
Пожелавам ти успех ако решиш да продължиш.
dundy123
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 13 Авг 2012, 23:45

ani_fer написа:10% за жени.... хм? Това е нова информация :o

Виж 40 и незнам кои страници, а за наркотрафика 0%. Дори в Бургас така са ги канили за интервю- по квоти.
detektiv
Младши потребител

Мнениеот dundy123 » 13 Авг 2012, 23:49

detektiv написа:
dundy123 написа: Често, от няколко дни се питам, дали има колеги, които ще издържат и двата теста и ако предпочетат Летището какво се случва- ще поканят следващия или ? А за теста за лоялност поне според мен ако си се издънила напротив- бъди по- откровена. За интелигентнтност при една седмица тренировки с правилни тестове се постигат чудеса.Казвам го със симпатия.
А що се отнася до това да споделя(към друг съфоромник), то информация от кухнята нямам, но казват , че трябвя да се засили контролната функция на митниците и ако това се отнася за превантивния и последващ контрол то ще бъдем нещо между разследващи полицаи и ченгета под прикритие.

Колкото и тъпо да звучи ми се иска да вярвам, че не всичко е нагласено. Убедена съм, че има хора, които са се представили в пъти по-добре от мен и точно за това искам да видя аз къде стоя.Да сигурно с правилните тестове ще се постигнат чудеса но смятам, че идеята на теста е проверка на реалните способности а не нещо дето си научил за момента. А законите и правилниците така или иначе са в графата професионална компетентност и трябва да се научат.
dundy123
Младши потребител

Мнениеот z_stoqnova » 14 Авг 2012, 00:03

detektiv написа:
ani_fer написа:10% за жени.... хм? Това е нова информация :o

Виж 40 и незнам кои страници, а за наркотрафика 0%. Дори в Бургас така са ги канили за интервю- по квоти.

Какво имаш предвид с "по квоти" за интервю???
z_stoqnova
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 14 Авг 2012, 00:07

detektiv написа: Често, от няколко дни се питам, дали има колеги, които ще издържат и двата теста и ако предпочетат Летището какво се случва- ще поканят следващия или ? А за теста за лоялност поне според мен ако си се издънила напротив- бъди по- откровена. За интелигентнтност при една седмица тренировки с правилни тестове се постигат чудеса.Казвам го със симпатия.
А що се отнася до това да споделя(към друг съфоромник), то информация от кухнята нямам, но казват , че трябвя да се засили контролната функция на митниците и ако това се отнася за превантивния и последващ контрол то ще бъдем нещо между разследващи полицаи и ченгета под прикритие.
[/quote]
Колкото и тъпо да звучи ми се иска да вярвам, че не всичко е нагласено. Убедена съм, че има хора, които са се представили в пъти по-добре от мен и точно за това искам да видя аз къде стоя.Да сигурно с правилните тестове ще се постигнат чудеса но смятам, че идеята на теста е проверка на реалните способности а не нещо дето си научил за момента. А законите и правилниците така или иначе са в графата професионална компетентност и трябва да се научат.[/quote]
Така цитатът е точен. Ами това е реално. Ако си интелигентна, то ще подбереш ПРАВИЛНИТЕ ТЕСТОВЕ ПО ТЕМИ И КОЛИЧЕСТВА.Не се съмнявам, че е така :)
detektiv
Младши потребител

Мнениеот 22071974 » 14 Авг 2012, 01:10

"Колеги" от Варна, Русе....не чакайте обаждане по телефона, а проверявайте за e-mail. Току що видях, че днес съм получила съобщение за интервю(митница Столична) Моля за съвет от вече преживялите го :roll:
22071974
Младши потребител

Мнениеот vanci86 » 14 Авг 2012, 01:12

Здравейте,днес получих мейл за интервю-митница Столична
vanci86
Младши потребител

Мнениеот koronis » 14 Авг 2012, 02:31

detektiv написа:koronis, УМНАТА, не питай за русата

Ха-ха, добра вметка! :D

Честито на всички, които са получили известие. И успех на интервюто, ей!

Между другото ми се иска да успокоя варненки и русенки: не мислете, че позициите са вас ще са едва 10%. Това е абсолютно неофициална информация спрямо впечатленията на един човек. Изобщо не оспорвам надеждността на Арис, просто всичко е до шанс - какво, като неговата група е била предимно от мъже? Може малко по-късно да е имало друга изцяло от жени. Не сваляйте гарда и никой да не се предава отсега. Особено русенки, все пак скоро цялата агенция ще се мести тук и ще има още конкурси, тъкмо вече ще имате опит с процедурата (ако не ви се усмихне щастието още на този).

Относно всички слухове за нагласеност: уви, на всинца ни е пределно ясно, че има немалка доза истина в тях. Но позициите са много и вярвам, че ще има и за нас смъртните (пък и вие също, иначе никой от нас нямаше да отиде на селекцията). А и го има ефектът на развален телефон - влязох в залата на РУ и чух, че 4 от 24-те позиции за Русе са предварително излезли. До излизането ми вече бяха 21.

Надявам се да има поне дотолкова прозрачност, че всеки да може да си провери теста и да види по коя линия не е издържал. Особено що се отнася до прословутия интегритет (за който АМ платила по 10 евро за всеки явил се кандидат?!) и неговите вдъхновяващи въображението 14 скали. А не просто някога си да изнесат на сайта списък, където срещу името ми да пише 'Кандидатът е тъп и се е провалил на теста'.

Притесненията ми за горния абзац са предизвикани основно от сайта на АМ, където намерих само два списъка с не/допуснати кандидати до интервю и нито един за съответно не/одобрени на тази фаза. А от двата конкурса, за които има качена информация, първият е за една позиция и там до интервю стига само един кандидат; при вторият има четири позиции и списъкът със скъсаните кандидати е дълъг, а този с пуснатите до интервю липсва... само линкът към него стои.

Иска ми се да видя резултата си от интегритета, за да видя дали според професионалистите съм склонен към лъжа или пък човек с контрапродуктивно поведение. Никога не съм бил на психолог и ми е любопитно, особено покрай цялата истерия :)
koronis
Нов потребител

Мнениеот z_stoqnova » 14 Авг 2012, 07:36

koronis написа:
detektiv написа:koronis, УМНАТА, не питай за русата

Ха-ха, добра вметка! :D

Честито на всички, които са получили известие. И успех на интервюто, ей!

Между другото ми се иска да успокоя варненки и русенки: не мислете, че позициите са вас ще са едва 10%. Това е абсолютно неофициална информация спрямо впечатленията на един човек. Изобщо не оспорвам надеждността на Арис, просто всичко е до шанс - какво, като неговата група е била предимно от мъже? Може малко по-късно да е имало друга изцяло от жени. Не сваляйте гарда и никой да не се предава отсега. Особено русенки, все пак скоро цялата агенция ще се мести тук и ще има още конкурси, тъкмо вече ще имате опит с процедурата (ако не ви се усмихне щастието още на този).

Относно всички слухове за нагласеност: уви, на всинца ни е пределно ясно, че има немалка доза истина в тях. Но позициите са много и вярвам, че ще има и за нас смъртните (пък и вие също, иначе никой от нас нямаше да отиде на селекцията). А и го има ефектът на развален телефон - влязох в залата на РУ и чух, че 4 от 24-те позиции за Русе са предварително излезли. До излизането ми вече бяха 21.

Надявам се да има поне дотолкова прозрачност, че всеки да може да си провери теста и да види по коя линия не е издържал. Особено що се отнася до прословутия интегритет (за който АМ платила по 10 евро за всеки явил се кандидат?!) и неговите вдъхновяващи въображението 14 скали. А не просто някога си да изнесат на сайта списък, където срещу името ми да пише 'Кандидатът е тъп и се е провалил на теста'.

Притесненията ми за горния абзац са предизвикани основно от сайта на АМ, където намерих само два списъка с не/допуснати кандидати до интервю и нито един за съответно не/одобрени на тази фаза. А от двата конкурса, за които има качена информация, първият е за една позиция и там до интервю стига само един кандидат; при вторият има четири позиции и списъкът със скъсаните кандидати е дълъг, а този с пуснатите до интервю липсва... само линкът към него стои.

Иска ми се да видя резултата си от интегритета, за да видя дали според професионалистите съм склонен към лъжа или пък човек с контрапродуктивно поведение. Никога не съм бил на психолог и ми е любопитно, особено покрай цялата истерия :)

Не се шашкайте от тези 10%. Това с 10% е пълна глупост. На интервюто сте разделени на групи и то се следва азбучния ред. В моята група бях само аз жена и трима мъже, но групата преди мен и групата след мен бяха 5 жени и 4 жени. Поне в Бургас списъка беше по азбучен ред.
Успех на всички!
z_stoqnova
Младши потребител

Мнениеот ani_fer » 14 Авг 2012, 10:49

22071974 написа:"Колеги" от Варна, Русе....не чакайте обаждане по телефона, а проверявайте за e-mail...

Значи сега ще рефрешвам не само форума, но и пощата си :mrgreen:

А относно 10-те % ... и аз бях останала с впечатление, че информацията е неофициална и освен това до колкото си спомням се коментираше за 5 жени на 15 мъже, което съвсем не е 10%, но както и да е - това е друг въпрос :lol:
Реално погледнато шансът на всички ни е 50% - или ще ни вземат или не (в кръга на шегата естествено) :D
ani_fer
Потребител

Мнениеот z_stoqnova » 14 Авг 2012, 12:17

Някой от Бургас получил ли е обаждане или email?
z_stoqnova
Младши потребител

Мнениеот detektiv » 14 Авг 2012, 14:45

Ало, Столична!
Къде сте?
Започнаха ли интервютата?
Споделете моля! Информацията тряба да тече двупосочно.
detektiv
Младши потребител

Мнениеот teddy_krasteva » 14 Авг 2012, 15:11

Здравейте не сам писала досега, но ви следя от началото :)
Реших да се включа в темата и аз след като днес ми се обадиха да ме поканят на интервю за Столична :)
След като вчера тотално бях загубила надежда ето че днес ми се обадиха :) много се радвам и в същото време ми е много притеснено досега не съм била на такова интервю и се надявам да споделите мнения и впечатления да мога да се подготвя психически :)
Успех на всички
teddy_krasteva
Нов потребител

Мнениеот detektiv » 14 Авг 2012, 15:41

Кога е интервюто.Отключи лични.
detektiv
Младши потребител

Мнениеот teddy_krasteva » 14 Авг 2012, 15:46

Мисля, че си отключих личните :)
иначе интервюто ми казаха на 17.08 от 13:00
teddy_krasteva
Нов потребител

Мнениеот ani_fer » 14 Авг 2012, 15:49

Вече съвсем ме хвърлихте в тъча :mrgreen:
Следователно интервютата за Столична продължават най-малко до петък (включително)... някой беше споменал, че следващата седмица са Русенци. Започвам да си мисля, че "за десерт" ще е Варна, а не Русе :lol:
ani_fer
Потребител

Мнениеот detektiv » 14 Авг 2012, 16:03

ani_fer написа:Вече съвсем ме хвърлихте в тъча :mrgreen:
Следователно интервютата за Столична продължават най-малко до петък (включително)... някой беше споменал, че следващата седмица са Русенци. Започвам да си мисля, че "за десерт" ще е Варна, а не Русе :lol:

Да бе, нима мислите, че сте по-сладки от нас? :roll:
М :lol: орето е солено май?
detektiv
Младши потребител

Мнениеот sisa2012 » 14 Авг 2012, 16:40

ve4e sofianci sa nared.da spodelqt kak minavat intervutata,4e nie varnenci mai za 4ere6kata na tortata sa ni ostavili.moje i rusenci da sa predi nas.da bqh se qvila na testa i tam. :D
sisa2012
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити