начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Питане относно поръчителство по ипотечен кредит

Питане относно поръчителство по ипотечен кредит

Мнениеот ivelinauk » 30 Окт 2012, 18:43

Здравейте,
мой близък има нужда от помощ и искам да питам тук може ли да се направи нещо. Аз не съм юрист и затова ме извинете, ако някъде не употребявам правилните термини.
Физическо лице става поръчител на ЮЛ по ипотечен кредит, защото фирмата се представлява от чужди граждани. Имотът е ипотекиран в полза на банката.
В даден момент фирмата спира да изплаща кредита и той става предсрочно изискуем.
Минават 2 търга, купувач се явява преди първия търг, но иска да купи имота веднага и да не участва в търгове. Банката му отказва и той се отказва. Други купувачи не се явяват.
През това време банката е осъдила поръчителя да доизплати задължението на фирмата като междувременно фирмата -длъжник е станала от ЕООД на ООД и той изобщо не познава новите собственици, нито има как да ги търси. Самата банка също не търси длъжника/ците, защото явно никой им няма адресите.
Поръчителя няма кеш за цялата сума по кредита и банката му запорира всичко, което притежава- дом, МПС, фирма. Скоро ще стартира производство по ликвидация на фирмата.
Той има запис на заповед, но явно това е без особено значение.
Може ли според вас нещо да се направи?
Благодаря предварително.
ivelinauk
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство