- Дата и час: 26 Дек 2024, 08:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
куриер доставя писмо без плик на съседите, а не на мен?
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
куриер доставя писмо без плик на съседите, а не на мен?
Здравейте! Искам да попитам един въпрос? Бях осъдена от мобилен оператор да заплатя определена сума по стари задължения. Съответно делото беше дадено на частен съдебен изпълнител. След като получих известието на следващия ден преведох сумата. Обадиха ми се, че трябва да получа писмо, в което се посочва, че съм заплатила всичко. Първото писмо беше изпратено на адреса ми по лична карта и съответно доставено на майка ми. След като направих превода се обадих в кантората на ЧСИ и оставих адреса на който живея в момента ( различен от този на майка ми). Трябваше уж да получа писмото до 1-2 дни, но съответно това не стана. Бях извън града, когато ми се обади техния куриер, но не съм си чула телефона. След малко аз позвъних и куриера ми каза, че е оставил писмото в съседите. Писмото беше доставено без плик, просто едно хвърчащо листче, в което все пак са посочени личните ми данни. Та въпросът ми е има ли право въпросният куриер да доставя писмо без плик на съседите, а не на мен? Как мога да си търся правата? Благодаря.
- rosi4ka88
- Нов потребител
Re: куриер доставя писмо без плик на съседите, а не на мен?
Всеки има право да си търси правата. Подразбира се това става по съдебен ред. Проблема понякога се явява в това че Съдът не уважава (отхвърля като неоснователен) предявения иск, щото претендираното право или не съществува, или ако съществува не е нарушено.
Във вашия случай няма нярушение на правата ви - връчването на книжа по дела, включително и Изп.дела става по реда предвиден в ГПК, което предполага и връчване и на съседи, които са съгласни да ви дадат съответните книжа - уведмления, съобщения, призовки и т.н.
Във вашия случай няма нярушение на правата ви - връчването на книжа по дела, включително и Изп.дела става по реда предвиден в ГПК, което предполага и връчване и на съседи, които са съгласни да ви дадат съответните книжа - уведмления, съобщения, призовки и т.н.
- neutralen
- Активен потребител
neutralen написа:Във вашия случай няма нярушение на правата ви - връчването на книжа по дела, включително и Изп.дела става по реда предвиден в ГПК, което предполага и връчване и на съседи, които са съгласни да ви дадат съответните книжа - уведмления, съобщения, призовки и т.н.
А както е известно те не се доставят запечатани в плик
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
И в крайна сметка къде остава законът за личните данни?
- rosi4ka88
- Нов потребител
Вероятно имате нещо предвид, което очевидно на мен не ми е известно - кои права по Закона за личните данни са ви нарушени ?
- neutralen
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|