начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Мога ли да получа изпълнителен лист

Мога ли да получа изпълнителен лист

Мнениеот vladkom » 28 Яну 2013, 13:24

Здравейте! Нека първо Ви разкажа за какво става на въпрос и после да Ви попитам нещо. Отдавам под наем склад с пълномощно от майка ми и баща ми. Наемателя дължи 7 наема. Говорихме с него не иска да се изнесе от имота. Каза, че ще плаща, кога плаща кога не плаща до момента дължи 7 наема от февруари ще станат 8. Искам да Ви попитам ако подам заявление заявление по чл.410 ал.1 от ГПК, и в най-добрия случай не възрази в 2-седмичен срок. Мога ли да получа изпълнителен лист с който ми дължи парите и да го изгоня от имота ми, или ще получа само изпълнителен лист за парите?
Благодаря предварително.
vladkom
Нов потребител

Re: Изпълнителен лист за вземане на пари.

Мнениеот vladkom » 30 Яну 2013, 19:52

Няма ли кой да каже нещо по темата?
vladkom
Нов потребител

Re: Мога ли да получа изпълнителен лист

Мнениеот bird_of_paradise » 30 Яну 2013, 20:47

vladkom написа:....... Мога ли да получа изпълнителен лист с който ми дължи парите и да го изгоня от имота ми, или ще получа само изпълнителен лист за парите? ....

Твърде вероятно нито едно от двете. Вие сте пълномощник и като такъв обема на представителната ви власт е ограничен от записаното в пълномощното.
Собствениците на имота могат да депозират заявление по 410, в резултат на което след известно време ще получат ИЛ само за размера на неплатените наемни вноски.
За освобождаване на помещението нещата стоят доста по-сложно ( зависи от клаузите на договора), последващи действия на наемодателя и иницииране на исково производство в последствие.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот vladkom » 31 Яну 2013, 14:23

bird_of_paradise написа:
vladkom написа:....... Мога ли да получа изпълнителен лист с който ми дължи парите и да го изгоня от имота ми, или ще получа само изпълнителен лист за парите? ....

Твърде вероятно нито едно от двете. Вие сте пълномощник и като такъв обема на представителната ви власт е ограничен от записаното в пълномощното.
Собствениците на имота могат да депозират заявление по 410, в резултат на което след известно време ще получат ИЛ само за размера на неплатените наемни вноски.
За освобождаване на помещението нещата стоят доста по-сложно ( зависи от клаузите на договора), последващи действия на наемодателя и иницииране на исково производство в последствие.

Благодаря много за полезната информация.
vladkom
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Яну 2013, 14:50

Не забравяйте да го призовете по адрес на регистрация, ако е фирма. В повечето случаи на адресите няма такава фирма и става по-лесно.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот vladkom » 31 Яну 2013, 15:37

ivan_lawyer написа:Не забравяйте да го призовете по адрес на регистрация, ако е фирма. В повечето случаи на адресите няма такава фирма и става по-лесно.

До колкото разбрах ако не се намери на адрес трябва да намериш къде може да се намери. И ако не се връчи не се зачита. Иначе наистина на адреса няма никой защото фирмата на които се води по търговски регистър я няма вече.
vladkom
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство