начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Помощ за завещание

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за завещание

Мнениеот peteto2006 » 31 Яну 2013, 18:38

Здравейте!

Пред мен стои следният проблем: имам апартамент, който искам да завещая на 2те си правнучки. Но те са малолетни, а не искам дори да има шанс родителите им да имат някакви права над апартамента, докато децата не станат пълнолетни. Чувала съм, обаче, че родителите могат да подадат иск в съда, за да могат да продадат имуществото преди 18та годишнина на децата (като условието е, че парите ще се използват за благото на децата).

Въпросът ми е: има ли наистина вратички в закона, според които родителите да могат да се разпореждат с наследство на децата им, преди те да са навършили пълнолетие?

Благодаря ви!
peteto2006
Младши потребител

Re: Помощ за завещание

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Яну 2013, 18:42

Да има и ще го продадат лесно.

Трябва да направите някаква тежест - в момента не знам какво - било наем, било ползване.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба