начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

ЗАПОВЕД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПАРИЧНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ

ЗАПОВЕД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПАРИЧНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ

Мнениеот kobra86 » 15 Фев 2013, 21:53

Здравеи. Виждам че си помогнал на човек с компетентно мнение относно

"Здравейте!
На 27.12.2011 бях извикан в съда и ми бе връчена ЗАПОВЕД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПАРИЧНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ,с която ме уведомяват,че на закрито разпоредително заседание на Районния Съд е решено да заплатя на "С.Г. ГРУП ООД" следните суми: 70,59 лв. главница със законната лихва от 16,12,2011 до изплащане на вземането 64,76 лв. мораторна лихва за периода от 25,08,2004 до 13,12,2011, и 145 лв. разноски по делото по договор от 25,07,2004 за предоставени мобилни услуги.
Наистина през 2004 съм бил абонат по договор към Глобул,след това смених оператора,но нямам спомен да ми е останала неплатена сметка.Плюс това от тогава са минали 7 години и през този период не съм получавал никакви известия,а и не си пазя тогавашните фактури.
Към документите които получих от съда има прикрепен образец за възражение което трябва да подам в 2 седмичен срок.Въпросът ми е дали ако наистина имам някаква начислена сметка,която след толкова години няма как да докажа дали е реална или не,ще мога да се позова на 5 годишния давностен срок във възражението и как точно трябва да го формулирам.

Аз имам същата ЗАПОВЕД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПАРИЧНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Случая при мен се различава с това че докато ме е нямало в България и са заплашвали маиками по телефона тя е плтила част от сумата.Означавали това че се съгласявам с дълга ? Понеже прочетох в закона че при съгласие с дълга давноста се прекъсва и по1ва да тече нова давност. Благодаря предварително.
kobra86
Нов потребител

Re: ЗАПОВЕД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПАРИЧНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ

Мнениеот REVOLUTION » 15 Фев 2013, 22:12

kobra86 написа:Аз имам същата ЗАПОВЕД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПАРИЧНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Случая при мен се различава с това че докато ме е нямало в България и са заплашвали маиками по телефона тя е плтила част от сумата.Означавали това че се съгласявам с дълга ? Понеже прочетох в закона че при съгласие с дълга давноста се прекъсва и по1ва да тече нова давност. Благодаря предварително.

Означава , че сте се "съгласили" с дълга до размера на платеното.Частичното плащане не е означава , че признавате цялото задължение , така че за неплатената част давността тече и не е прекъсната.
REVOLUTION
Активен потребител

Re: ЗАПОВЕД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПАРИЧНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ

Мнениеот kobra86 » 15 Фев 2013, 23:38

Благодаря за информацията това означава че юте обжалвам.
kobra86
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство