![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Кво ше праиме не знам
Вчните кандитати
|
|
valerieva_d написа:Това за мен ли се отнася
contralegem написа:В такъв случай, ако е последвал опит за самоубийство, ще трябва да се квалифицира като опит за убийство при посредствено извършителство. Опит е възможен само при пряк умисъл, какъвто детето не може да формира, значи този състав (опит за самоубийство) е невъзможен, така ли? Самоубийството обаче само по себе си не е престъпление, поради което и какво е субективното отношение на детето към самоубийството и може ли то да формира такова е ирелевантно. Трябва от обективна страна да се установи, че детето е предриело такива действия/бездействия, които са от естество да причинят биологичната му смърт, както и че те са следствие от извършеното блудство. Ако блудствалият е действал с умисъл да доведе детето до самоубийство, тогава ще има посредствено извършителство на квалифицирано убийство, но ако не се установи такъв умисъл у дееца, тогава фигурата на посредствения извършител е невъзможна, и ще има особено тежък случай.
valerieva_d написа:Няма да има престъпление по чл.127, ал.1 НК, а убийство при условията на посредствено извършителство, ако деецът е въвел в заблуждение жертвата относно естеството на деянието и неговите свойства, при което пострадалия не е съзнавал, че предприетото от него ще причини смъртта му
contralegem написа:В такъв случай, ако е последвал опит за самоубийство, ще трябва да се квалифицира като опит за убийство при посредствено извършителство. Опит е възможен само при пряк умисъл, какъвто детето не може да формира, значи този състав (опит за самоубийство) е невъзможен, така ли?
aniii написа:Колеги вие съвсем ме объркахте! Добре,коя норма ще се приложи в случая,имаме блудство,имаме и убийство,имаме и малолетно лице?
velikova_ написа:Ако деецът умишлено склонява към самоубийство и с действието си е наясно, че би последвало такова и го иска или се отнася безразлично към този факт, може да приемем, че е посредствено извършителство.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 20 госта