начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

виза Шенген

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

виза Шенген

Мнениеот counterpack » 17 Мар 2013, 19:25

Добър ден
чужд гражданин мой съпруг аз сам българка с шенгенска виза 1 година многократнии влизане излизане трябва ли да представи на летище София покана декларация за гостуванее от майка ми?
Ще бъдем в Бг 1 меоец
Благодаря Ви за отговор
counterpack
Нов потребител

Re: виза Шенген

Мнениеот nikiboy » 19 Мар 2013, 23:37

На моменти се питам, как хора живеещи и работещи тук 20 години нямат гражданство, а хора не можещи да пишат и говорят български, неживеещи тук го имат :D .
Ако въпреки объркания словоред съм разбрал правилно - не, не му трябва покана щом има Шенгенска виза. Но зависи тази виза и там "влизане излизане" за какъв период е :lol: .
Най-лесния начин - интернет, летище софия, телефон за информация - гранична полиция.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Мнениеот fbr65 » 20 Мар 2013, 10:16

nikiboy написа:а хора не можещи да пишат и говорят български, неживеещи тук го имат :D .

Не можещи и не желаещи притежават документи че са мъже, но никой не се тревожи за това.
fbr65
Потребител

Мнениеот counterpack » 21 Мар 2013, 00:23

Здравейте това е вярно, че имам грешки в моето писане, но аз се извинявам защото нямам кирилица на клавиатурата
Съпругът ми има виза Шенген ot 1 април 2013 г. до 31 март 2014 г. с многократни влизане излизане.
Идваме заедно със съпруга ми в БГ, защото татко ми почина
На 26 февруари 2013 г. и ние не успяхме да дойдем за погребението което е било на 28 февруари .
Ние живеем много далеч с моя съпруг. искаме да бъдем с майка поне 1 месец за да я подкрепим морално ."
Така че въпросът ми е, в допълнение на визата Шенген 1 година с многократни влизане излизане трябва ли на летище София, да представим покана от моята майка ? Благодаря сърдечно за вашите отговори.

Само за информация на nikiboy - мъжът ми никога не се е интересувал от българско гражданство. Ние сме женени вече 25 години и си живеем задружно. Благодаря
counterpack
Нов потребител

Мнениеот counterpack » 28 Мар 2013, 20:25

обадих се на летище София гранична полиция.Щом визата е валидна,покана не е необходима. Приятен ден на всички
counterpack
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 23 Апр 2013, 22:54

От първото ви мнение помислих, че сте чужденка, която има българско гражданство само на хартия, а си живее другаде.
Тъй като повода ви е неприятен, надявам се не съм останал неразбран, поради което ви се извинявам.
Да, шенгенските визи се прилагат в БГ със същия срок и валидност както в държавите от Шенген. Тоест не му е нужна никаква друга виза, покана и т.н.
Само една подробност - адресна регистрация до 5 дни след влизане в страната от домакина, дал подслон - в случая вие или майка ви.
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Назад към Гражданство