начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

подялба на апартамент, закупен с ипотечен кредит

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба на апартамент, закупен с ипотечен кредит

Мнениеот dori770104 » 14 Май 2013, 16:42

Здравейте, въпроса ми е следния:
През м.12.2009 год. изтеглих ипотечен кредит за покупка на апартамент, като кредита е теглен изцяло само с моя доход и е на мое име, аз плащам вноските чрез моя сметка. Съпругът ми единствено фигурира с подпис в документите, тъй като като семейство според правилата на банката и той трябва да се разпише.
Апартамента се води и на двамата в нотариалния акт. Въпросът ми е как може да стане така, че съпругът ми да се откаже от правото си на собсвеност и апартамента да остане изцяло мой, както и ипотечния кредит. Достатъчно ли е само вписване в Агенцията по вписванията или да се разпише пред нотариус, че за в бъдеще няма да има претенции към имота или нещо друго. И евентуално какви такси ще трябва да заплатя.
dori770104
Младши потребител

Re: подялба на апартамент, закупен с ипотечен кредит

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Май 2013, 18:59

Брачен договор- помислете върху тази възможност.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Re: подялба на апартамент, закупен с ипотечен кредит

Мнениеот dori770104 » 16 Май 2013, 14:05

А някакъв друг вариант? Идеята ми е, да не стане така след време съпругът ми да има претенции към апартамента / щото за момента няма такива, ама знам ли след 15-20 год./.
При положение, че апартамента е ипотекиран в полза на банка, можем ли да го прехвърлим/ дарим на децата си например с учредено право на ползване?
Моля за мнения... Съпругът ми по принцип си има собствен /наследствен имот и засега не предявява претенции към този апартамент.
dori770104
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба