начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Документ за земеделска земя - без доброволна делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документ за земеделска земя - без доброволна делба

Мнениеот an_alexx » 17 Юни 2013, 07:04

Здравейте,
Моят баща (който е починал) е наследник с още двама души (всички покойници) на 28 дка земеделска земя. Моите братовчеди не искат доброволна делба. Аз искам да получа документи за моя дял и да продам земята. Имам удостоверения за наследници на дядо ми и баща ми. Какъв е реда след това? Първо в ОС "Земеделие" за скица на нивите или направо при адвокат? Моля за съвет.
an_alexx
Нов потребител

Re: Документ за земеделска земя - без доброволна делба

Мнениеот n6391 » 17 Юни 2013, 08:44

Направо при адвокат. Земята е имущество в съсобственост и като такова подлежи на съдебна делба, независимо от нежеланието на братовчедите. Делбите не са предмет на самодейност и ви е необходима специализирана помощ. Освен ако някой от другите съсобственици или трети човек, извън наследниците и при определени условия, не желае да изкупи Вашия идеален дял. Което отново иде да ви подскаже, че най-добре е да се консултирате с адвокат. Успех!
n6391
Потребител

Назад към Съсобственост и делба