начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Съдебна делба на земеделски и горски земи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съдебна делба на земеделски и горски земи

Мнениеот prozem » 08 Юли 2013, 22:26

Здравейте. След (начално) разглеждане на въпроса, стигам до убеждението, че ще се наложи съдебна делба: баща ми, наследник на 1/5 част твърди, че половината от другите наследници са не-издирваеми, т.е. доброволна делба би била трудна, ако не и невъзможна. За мен (и детето ми) е по-добре въпросът да се реши по-скоро отколкото по-късно (след смъртта му, да го пази Бог). Аз бих искала той да продаде земята (която се дава под аренда от роднини и те на доверие му дават пари от това). Нито той, нито ние живеем близо до земите. Въпрос 1: гори могат ли да се делят и продават изобщо? Въпрос 2: При съдебна делба, само за неговия дял ли ще се вземе решение и това решение ще упоменава ли конкретно физически граници/местоположение на частта? Благодаря.
prozem
Нов потребител

Re: Съдебна делба на земеделски и горски земи

Мнениеот sunrise » 08 Юли 2013, 22:41

Да, гори се продават и делят. За съдебната делба обаче също трябва да посочите всички наследници. Неучастието само на един от тях в делбата , прави същата нищожна.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 08 Юли 2013, 22:41

Да, гори се продават и делят. За съдебната делба обаче също трябва да посочите всички наследници. Неучастието само на един от тях в делбата , прави същата нищожна.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот prozem » 09 Юли 2013, 15:33

А какво да се прави ако не може да се установи контакт с някои наследници?
prozem
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 09 Юли 2013, 19:50

А какво разбирате под "осъществяване на контакт"?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот prozem » 09 Юли 2013, 20:06

Ако не знаем къде са някои от наследниците: адрес, държава... Аз мислех, че точно в такива случаи трябва да се прибегне към съдебна делба.
prozem
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 09 Юли 2013, 20:18

prozem написа:Въпрос 1: гори могат ли да се делят и продават изобщо?

Съобразяване дали не сте в хипотезата на чл. 3, ал.2 и ал.3 и тогава може да се даде пологителен отговор на питането.
Ако не сте- да, подлежат на делба, но реалните дялове не могат да бъдат по-малки от 1 дек. ( някъде в параграфите на ЗВСГЗГФ го пише).
За продажбата - ще бъде силно преувеличено да ви кажа да, търсят се и да-купуват се.
Навярно и на ПП няма да им намерите купувач.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 09 Юли 2013, 21:42

prozem написа:Ако не знаем къде са някои от наследниците: адрес, държава... Аз мислех, че точно в такива случаи трябва да се прибегне към съдебна делба.

Тоест, наследниците към настоящия момент са Ви известни, но не знаете адресите.Ако е така, не е невъзможно да ги намерите.Има си национална база данни , където могат да бъдат намерени адресите. Има си и начин после, ако не могат да получат на постоянния си адрес призовката пак да приключи делото.Ако искате подробности, може да пишете на лични , да не се обясняваме тук.
sunrise
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба