начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Как стои въпросът със "забрана за напускане"?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как стои въпросът със "забрана за напускане"?

Мнениеот chinchilla » 25 Юни 2013, 15:32

Вчера сутринта отидох да си вадя дубликат на личната карта, защото ми изтича в нашето районно.
Подадох си документите, попълних заявление и на финала, жената отсреща ми връща за подпис заявлението , в което саморъчно да напиша, че : " Запознат съм с това, че ми е наложена забрана за напускане на държавата".
Поисках подробности, но тя ме прати да си разпитвам на Мария Луиза - в паспортното.
КАкто и да е, живея в района и отидох , там една любезна бабка ме прати на правилното гише, което за мое огромно разочарование се оказа затворено и с приемно време Понеделник, Сряда и Петък от 11:00h до 12:00h
Съответно, същата любезна служителка, ме препрати на съседното гише да попълня заитване и да го дам. Много се изненадах, когато и втората служителка беше свръх любезна ( въпреки, че в сградата беше сигурно 30 градуса и беше претъпкано с хора ), попълних си запитването, тя чукна нещо в компютъра и ми каза, че съседното гише (неработещото) . Тя нищо не можела да ми даде като информация, освен че забраната ми е била от 2001 година ?!?!? по зм някакъв номер, който не можела да ми каже в момента.
В Петък не съм на работа и ще отида, но няколко неща грам не ми се връзват - първо, след 2001 година съм напускал страната легално, поне 7 пъти Проблеми никога по границите не съм имал (винаги легално)
Второ, защо никой не ми е съобщил това , защо нямам връчено постановление, или заповед, или каквото е там? Как така, 2003 година си вадя лична карта (прердишната) и тогава също не съм уведомен нито устно, нито писмено...
Разбирам, че това е просто чиновническа грешка, със сигурност, някой не е отметнал нещо в годините, за момента не смятам да напускам държавата, но как да го изчистя това недоразумение?
2011 не приеха ли закон, че нямат никакво прова да ти налагат забрана за излизане от държавата в евросъюза?
Нямам неизтърпяна присъда - особено пък от 2001 година, не дължа пари на банкови и не банкови институции, (освен някакви в КАТ) ,може би..
Някой срещал ли е подобен проблем ?
Помня, че преди 4 години един мой познат беше с наложена забрана, защото имаше шест цифрена сума теглена от две банки, които така и не успяха да си върнат парите, но въпросната му забрана отпадна сама, преди 2-3 години.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: Как стои въпросът със "забрана за напускане"?

Мнениеот iva_sh » 05 Авг 2013, 20:45

като ви връчат копие от заповедта - обжалвайте пред административен съд в 14 дневен срок.
iva_sh
Потребител

Мнениеот windlove » 06 Авг 2013, 09:06

Най - вероятно става въпрос за някое старо изпълнително дело - ако е от 2001 г. предполагам ще е при ДСИ. Навремето се налагаха подобни мярки. Изкарайте си едно удостоверение от регистър длъжници, първо при ДСИ ако не покаже резултат при ЧСИ и ще видите дали има подобно дело и в кориците му да има налагана пободна мярка, след което си пуснете една молба за вдигането и.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
windlove
Потребител

Мнениеот iva_sh » 08 Авг 2013, 21:50

Това са текстове от допълнителните разпоредби на ЗБЛД:
(ОБН. - ДВ, БР. 26 ОТ 2010 Г.)
§ 5. В тримесечен срок от влизането в сила на този закон се прекратява действието на принудителните административни мерки, приложени със заповеди на основание разпоредбите на отменените т. 2, 4, 5, 6, 7 и 8 на чл. 76.

(ОБН. - ДВ, БР. 55 ОТ 2011 Г.)
§ 2. Прекратява се действието на принудителните административни мерки, приложени със заповеди на основание разпоредбата на отменената т. 4 на чл. 75.
iva_sh
Потребител

Мнениеот chinchilla » 09 Авг 2013, 08:12

Благодаря за текстовете. Не съм се занимавал да ходя и да се разправям за момента, защото не ми е нужно в момента. Но ще го напарвя, като изляза в отпуска, само заради спорта.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Административно право