начало

Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС

doznatei

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

doznatei

Мнениеот radinela » 03 Сеп 2004, 21:49

Kajete ne6to pove4e za konkursa za doznateli?znaete li za Plovdiv ima li obqveni mesta?kakva zaplata polu4ava edin doznatel?ima li diskriminaciq sprqmo jenite-kandidatki?
radinela

Re: doznatei

Мнениеот p.iva » 06 Сеп 2004, 11:57

Знам,че се явават на тестове - за езикова и правна култура.За съжаление не знам подробности.Ще бъда много благодарна на колегите ако дадат повече информация.
Радинела, знаеш ли за кога е насрочен първия тест?
p.iva
Нов потребител

Мнениеот iure » 06 Сеп 2004, 22:52

а да знаете дали изобщо приемат документи?
iure
Нов потребител

Мнениеот p.iva » 07 Сеп 2004, 09:58

За приемане не знам.Мисля ,че трябва да бъде обявено или публикувано някъде или греша?Не ми е известно Заповедите на МВР подлежат ли на публикация?
p.iva
Нов потребител

Мнениеот кандидатка » 07 Сеп 2004, 10:07

Ами аз си подадох миналата седмица документите, но в друг провинциален град. Разбрах случайно, че приемат от познат служител в полицията. Учуди ме това, че приема на документи нямаше никаква гласност, а срока беше много кратък - около седмица.
кандидатка

Мнениеот drazena1 » 07 Сеп 2004, 10:28

някой знае ли какви са условията за работа,конкретно имали срок в който не можеш да напускаш,както е при полицаите,аз не кандидствам за дознател,защото не се виждам няколко години там.
drazena1
Младши потребител

Мнениеот mi6o » 08 Сеп 2004, 00:27

Baby za doznatelite rabotata e **** up

zna4i po ZMVR kaoto im e ustroitvenia zakon po koito rabotiat MVR nikade ne e zadaljena da obiaviava mestata si za doznateli na publi4no miasto.
Taka 4e nali znae6 tama kadeto vsi4ko epokrito v tainstvenist e idealno miasto za koruptsia ,reket,i narejdane na na6i hora

Kak moje6 da razbere6 -vav vsuako RDVR ima otdel Kadri te sa otgovorni za nabiraneto na politsai i doznateli ,triabva da pita6 tam i te 6te ti dadat info.Poprintsip pri vlizaneto v rdvd praviat problemi no za da ide6 do Kadri ne bitriabvalo

2 Na4in e da utide6 pri na4alnika na RPU v priemnoto mu vreme i da pita6 tam dali ne nabirat doznateli.

Zaplatata e kolkoto osnovnata leitenantsa ili malko nad tai ili obsto kazano 400-480lv
Stava6 politsai i tribva d mine6 psiho za da se konstituira6 kato takav.
Polu4ava6 kup tapatsi kato na4alnitsi i mnogo iadove.
Dobre e 4e se priznavat godinite tam za uridi4eski staj

No ob6to vzeto si BAI HUII

Aide kasmet
mi6o

Мнениеот p.iva » 08 Сеп 2004, 11:26

Колежке ,когато си подаде документите казаха ли за кога е насрочен първия тест?
p.iva
Нов потребител

Мнениеот Marko » 08 Сеп 2004, 11:40

Kolegi, ne se zablujdavaite otnosno rabotata kato doznatel. Tova e vazmojno nai-loshiat izbor za jurist. Imam kolega koito sled mnogo vreme, testove i vrazki se uredi tam i sega se chudi kak da se izmakva. A kogato na doznatelite se prehvarliat pochti vsichki razsledvania shte stane neveroiaten batak i togava shte proklinali denia v koito ste slojeli pagona.
Vijte postinga na mi6o-vsichko, koeto kazva e viarno, a ima i oshte gadosti, koito shte usetite edva kogato ste v sistemata.
Marko

Мнениеот наблюдател » 09 Сеп 2004, 20:58

Ако иска някой да стане спец в наказателното право и по-точно в областа на разследването,трябва да мине през дознателския апарат.В момента те са хора за всичко.Освен,че са дознатели постоянно им се напомня,че са и служители на МВР със всичките му последствия-дежурства ,наряди и прочие.С две думи -много задължения малко права.В 99 % от практиката се вижда и друго,а именно,че началника на дознателя е офицер който е завършил или филология или химия,агроном и нерядко бивш командир на взвод от българската армия.Всички те имат собствени виждания относно правната наука.Понякога дознателите трябва да изпълняват екзотични указания на някой мл.прокурор.Е в тия условия ако не станеш професионалист,здраве му кажи.И това е само малка част от "екзотиката" в работата на дознателя.Но това са грешки на растежа,които аз смятам,че постепенно ще бъдат отстранени най-вече под натиска на Европейския съюз.Защото както каза правосъдния министър,правната реформа е като местене на гробища : не можеш да разчиташ на помощ отвътре.
наблюдател

Назад към Конкурси, изпити