Здравейте.
Спечелих гражданско дело срещу юридическо лице, но в решението си съдът забрави да присъди разноските. Адвокатът ми подаде молба за допълване на решението и съдът го допълни, като ми присъди разноските и изпрати определението до двете страни. В отговора си на това определение ответникът оспорва размера на адвокатския хонорар, който съм изплатил и на основание чл. 78, ал. 5 ГПК иска съда да го намали поради това, че делото не е сложно. Моят адвокат смята, че това искане е недопустимо и е трябвало да бъде направено най-късно до последното съдебно заседание. Но не е сигурен в това и се чуди как да се обоснове. Ще помогнете ли?
П.П. Смешното в случая е, че ответникът е платил на своя адвокат точно същия хонорар, какъвто аз на моя.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 00:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възражение за прекомерност на хонорар.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Възражение за прекомерност на хонорар.
krastinko написа:......Но не е сигурен в това и се чуди как да се обоснове. Ще помогнете ли?
П.П. Смешното в случая е, че ответникът е платил на своя адвокат точно същия хонорар, какъвто аз на моя.
Може да го направи този довод (за късното оспорване), но не пропускайте и довода с еднаквия хонорар. Не е смешен или малозначителен.
-
error - Потребител
Re: Възражение за прекомерност на хонорар.
За какъв хонорар става дума?
Ако не става дума за изключително крупна сума и се докаже основанието за еднаквия хонорар според мен съдът следва да не уважи оспорването.
http://advocat-bg.com/xn----7sbafcjc3c9a5b.com/?p=19
Ако не става дума за изключително крупна сума и се докаже основанието за еднаквия хонорар според мен съдът следва да не уважи оспорването.
http://advocat-bg.com/xn----7sbafcjc3c9a5b.com/?p=19
- AcTivE
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|