начало

244 кандидати са допуснати до външния конкурс за административните съдилища 244 кандидати са допуснати до външния конкурс за административните съдилища

Основание за уволнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Основание за уволнение

Мнениеот lifehatepwn123334 » 02 Сеп 2014, 18:52

Здравейте, , това лято работих в хотел на морето ( по-точно в ресторант към хотела). С пристигането ми собственичката ми взе данните и каза, че трудовият ми договор е регистриран, но в последвалите няколко седмици така и не получих копие от него, а само обещания, че всичко е наред и, че е прекалено заета или го е забравила. В последствие напуснах след две седмици без да давам каквото и да е предизвестие или молба, тъй като не бях подписвал трудов договор. След разговор с юрисконсулт от Инспекцията по труда и справка в НАП разбрах, че на мое име има регистриран трудов договор и е възможно да подам жалба , за да получа заплащане за дните, които съм работил. Единственият проблем е , че не знам на какво основание е прекратен договора, който всъщност изобщо не е сключван, а само е регистриран ( аз не съм го подписвал и не съм получавал копие от него). В справката от НАП след времето на регистрацията има графа Основание и там пише само 01 . Как мога да разбера на какво основание съм уволнен , за да не се наложи в крайна сметка аз да изплащам обезщетение на работодателя за напускане без предизвестие.
lifehatepwn123334
Нов потребител

Назад към Трудово право