начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Какви документи са нужни?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какви документи са нужни?

Мнениеот chinchilla » 17 Юни 2015, 21:39

Става въпрос за скутер от олх примерно, който е според продавача с всички документи, но не е регистриран? Става въпрос за 50 кубиков. Също така, истина ли е, че договора за покупко-продажба не изисква ходене при нотариус за пърпоретки до 50 кубика? За какво да гледам и от какво да се пазя при евентуална покупка? Технотеса задължителен ли е , щото четох, че трябвал някакъв сертификат?
Предварително благодаря за отговорите
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: Какви документи са нужни?

Мнениеот TheOldMan » 18 Юни 2015, 11:21

Много-много зависи.
За докумнетите - и аз мисля че за мотопеди прехвърлянето става без нотариус. Обаче изниква въпроса "Как продавача ще докаже собствеността върху мотопеда?" и да не се окаже, че след няколко дена или седмици органите ще дойдат да ти го вземат, щот бил краден...
За технотеста нещата пак са според зависи. Ако успееш да откриеш представител на производителя в БГ и те се навият да ти дадат тапия, че точно тоя модел е хомологиран за продажба и движение в ЕС - евентуално може да е ОК. Обаче ако мотора никога не е бил регистриран, няма талон, и съответно дори няма как да докажеш че е 50 кубика и че изобщо е мотопед. Разходите по доказването на тези неща ще ти струват колкото една нова пърпоретка от магазина... като не е сигурно че ще успееш.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Какви документи са нужни?

Мнениеот chinchilla » 18 Юни 2015, 11:28

От това, което разбрах из нета е, че трябва сертификат, за да може да се докаже , че е одобрен за каране в ес. Ака какво друго трябва, не ми е ясно. Ъо май е най - добре , да си търся такъв с табела , направо регистриран вече
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Административно право