начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Заповед за изпълнение двама кредитори

Заповед за изпълнение двама кредитори

Мнениеот bludniq_sin » 02 Юли 2015, 16:06

Мисля, че ще задам много малоумен въпрос и ако е така - моля за съчувствие (щото глупостта не е извинителна).
- Когато в заявление за издаване на заповед за изпълнение има двама кредитори следва ли относно сумата която се претендира да се уточни кой каква част от нея претендира (в случая са съпрузи и претендират 1 сума като страни по 1 договор)?
- Един изпълнителен лист ли се издава?

Пак да кажа - срам ме е, че питам но пък не мога да намеря отговор на въпросите.
П.С - ще съм благодарен за всеки отговор особено ако има и аргумент към него.

Да добавя и още едно питане за съвет:
- договор реално подписан няма. Водила се е комуникация по и-мейл за извършване на конкретна услуга срещу заплащане. Комуникацията се е водила от мейла на съпруга, а плащането е извършено по банков път от съпругата. В основанието е написано във връзка с какво е заплащането. Услугата така и не се извършва, парите не са възстановени.
Въпрос 3 - според вас в заявлението и двамата съпрузи ли да фигурират като кредитори или само един (този който е водил кореспонденцията по мейл).
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство