начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Въпрос относно КЗЛД

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно КЗЛД

Мнениеот 4aika » 14 Яну 2016, 19:19

Здравейте, интересува ме много какво мислите по моя казус.
Става въпрос относно ползването на онлайн платформата Базар БГ от юридическо лице, не регистрирано в КЗЛД.
Фирмата ми има профил в Базар БГ и осъществява от там онлайн продажби. При регистрацията си съм се съгласила с Общите им условия, в които т. 3 гласи:
"3.Всяко лице, което е заредило на браузъра си bazar.bg или е било пренасочено към него, следва да се запознае внимателно с настоящите Общи условия и ако лицето не желае да стане ползвател на услугите на bazar.bg, ако не желае да предоставя данни и информация и да има достъп до данни и информация, следва незабавно да напусне сайта."
Аз съм се съгласила и сега съм ползвател на техния така да се каже " Публичен регистър", които ползвам да извършвам единствено и само целите за които съм се регистрира в сайта. Дори доставките се генерират от този същия сайт ползвайки данните събрани в него.
В същото време открих и следното:
ПАКЗЛДНА
Чл. 46. (1) Комисията може да освободи от задължение за регистрация администратори на лични данни, които отговарят най-малко на един от следните критерии:

а точка 2 гласи:
2. когато данните се обработват в публични регистри на основата на закони, които осигуряват реда за достъп и мерките за защита;
Реда за достъп и мерките са регламентирани в сайта и той като цяло според мен представлява публичен регистър.
Днес бях в КЗЛД и от там ми казаха, че нямало значение, че ползвам регистъра на БАЗАР, аз пак съм обработвала данните от там и сега трябва да ми напишат АКТ.
Моля ви, помогнете ми със съвет, до три дена трябва да си напиша Възражението и да го входирам в КЗЛД.
4aika
Младши потребител

Re: Въпрос относно КЗЛД

Мнениеот ivanov_p » 14 Яну 2016, 21:02

А вие какво търсихте в комисията?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот 4aika » 14 Яну 2016, 22:52

Извикаха ме!
Имаше пусната жалба за другата ми фирма. Но по нея производството се прекратява, само че в жалбата бяха споменати и двете фирми и за това явно са проверили и тази, която ми е от 2009г.
Тогава правих регистрация през сайта им, а потвърдителния лист съм го подписала с електронен подпис, но след това не съм се сетила да проверя какво е станало с регистрацията, а тя явно не е минала :(
4aika
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 15 Яну 2016, 10:32

Опишете заявлението което сте подали по ел.път в отговора, може и да няма отказ и да се яви "висящо", ама надали. Ако сте издавали фактури на клиенти не ви оправдава, че сте ползвали сайта. Всяко търговско дружество трябва да се регистрира, ако работи с физически лица или има назначени служители. Лично аз не се сещам вариант при който да се мине без регистрация.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Административно право