начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Собственост при изплащане на кредит?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Собственост при изплащане на кредит?

Мнениеот sladuraninka » 13 Мар 2016, 09:33

Здравейте,
В днешно време младите двойки нямат това търпение и уважение към партньора. На мен и приятеля ми ни предстои покупка на жилище. Тъй като аз съм по-платежоспособна от него, но той има началния капитал от продадена земя, сега стигаме до следния казус...
Той иска жилището да се пише на негово име, но реално 3/4 от цената ще бъде изплатена от двамата, чрез ипотечен кредит.
Въпросът ми е, ако имотът се запише на негово име, а след това сключим брак и кредитът е изплатен по време на брака, дали аз ще имам права над него или оставам с празни джоб и ръце при евентуална делба.
Не е хубаво да съм с тази настройка, но животът е такъв...

Предварително благодаря за коментарите :)
sladuraninka
Нов потребител

Re: Собственост при изплащане на кредит?

Мнениеот kdkrastev1234 » 13 Мар 2016, 16:00

В общия случай, жилището ще остане за него. Ще може да търсите някаква компенсация, но това ще е да се гони дивото.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Съсобственост и делба