начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Невалидно пълномощно на адвокат

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Невалидно пълномощно на адвокат

Мнениеот piligrim » 19 Авг 2016, 09:33

Здравейте!
Водих гражданско дело срещу работодателя ми за незаконно уволнение. Решението на Районен съд не беше в моя полза и затова сега го обжалвам. Освен няколко порока в самото решение,които изтъквам във Въззивната ми жалба , забелязах и още нещо - Пълномощното,което адвокатът на работодателя ми представи като доказателство също има няколко порока и според мен то е невалидно т.е. адвокатът реално не е имал законното право да представлява работодателя ми.
Въпросът ми е , ако това пълномощно бъде определено за невалидно от Окръжен съд, какви последици ще настъпят ? Делото ще бъде ли върнато за преразглеждане от нов състав на РС или ще се реши по същество от ОС?
Благодаря!
piligrim
Младши потребител

Re: Невалидно пълномощно на адвокат

Мнениеот system » 19 Авг 2016, 09:50

Ще се реши по същество от въззивния съд.
Ако пълномощното на адвоката на насрещната страна е нередовно, страната може да потвърди действията без представителна власт. Може да поиска и повтаряне пред въззивния съд на процесуалните действия, извършени пред първата инстанция при нередовна представителна власт.
Какви точно са пороците на пълномощното, които според Вас го правят "невалидно" ?
system
Активен потребител

Мнениеот piligrim » 19 Авг 2016, 14:01

Посочени са друго дело и друг граждански състав на районен съд.
piligrim
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 19 Авг 2016, 14:58

Може и да мине, но не съм много за.
Според мен - не е фатален порок.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот piligrim » 19 Авг 2016, 17:25

Да, условията на чл.33 от ГПК все пак са спазени, но и изрично е посочено друго дело и друг граждански състав. Ще опитам,вече каквото прецени ОС. ;)
piligrim
Младши потребител

Назад към Трудово право