начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Питане относно онлайн търговия с различни марки дрехи ?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Питане относно онлайн търговия с различни марки дрехи ?

Мнениеот ivtotin » 30 Ное 2016, 18:34

Здравейте.
Преди да задам въпросите си искам да кажа, че съм изчел написаното във форума по темата, но за жалост не успях да открия някои отговори.
Идеята ми е за онлайн магазин за дрехи, който ще се зарежда изцяло от чужбина. Обект на продажба ще са различни класове марки, като повечето от тях имат развити магазини в България. Пример - Том Тейлър, Зара, Бершка, Дизел и тн. Дрехите ще бъдат закупени от легални компании, които се занимават с препродаване на единични бройки от дадените марки. Дрехите са нови, с етикети, издава се фактура. Тъй като видях различни мнения по въпроса не ми стана ясно - Имам ли право или не свободно да търгувам с тези дрехи ? Някъде четох, че щом имам фактура за покупката им няма да имам проблем, на друго място - че ще искат лиценз или позволение от представителството в България ?
Бих бил много благодарен, ако получа отговорите, които ме вълнуват.

Поздрави, Иван Тотин.
ivtotin
Нов потребител

Назад към Търговско право