начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

санирване

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

санирване

Мнениеот svx26322 » 23 Фев 2017, 23:12

Искат да санират сградата ни от общината - останали пари от програмата
Тъй като 80% от живеещите в сградата сме подменили отдавна дограмата - може ли да искаме от изпълнителя на поръчката, да направи ремонт на междуетажната клетка (има на места паднала мазилка, да пребоядисат и други, а може би това е включено по дефолт)
Освен това съм запланувал да сменя балатума в коридора и да го пребоядисам
Може ли да се накарат това да се направи безплатно като купя материалите.
svx26322
Нов потребител

Re: санирване

Мнениеот lexy21 » 23 Фев 2017, 23:34

Санирам - саниране, не санирване.
Балатумът Ви не е част от тази програма под никаква форма. Боядисването на Вашия коридор - също.
Санирането не е само смяна на дограмата и пребоядисване - ще изолират външно цялата сграда, ще се паспортизира безпалтно (нещо, което е задължително и ще се наложи иначе да плащате след време), ще оправят инсталациите, покрив и т.н. Има достатъчно информация в интернет - потърсете и прочетете. Апартаментът, в който съм родена, е част от 13 - етажен блок, който беше саниран. Няма база за сравнение преди и след.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот svx26322 » 24 Фев 2017, 00:20

питам защото в началото имаше в парламента и такова предложение, а това че общината се натиска да санира тухлена сграда, с строителство 2000 година - ми звучи странно
svx26322
Нов потребител

Мнениеот svx26322 » 24 Фев 2017, 01:30

Да не отваря нова тема тук ще питам.
Тъй като има безплатно паспортизиране на промени, терасата е малка ако ги накарам да е остълкят с плъзгащи - ще оправят ли вътре в терасата
И гледам за по евтино слагат хората 2 големи прозореца - само че аз ще искам разделяне на 4 или някакви по малки прозорци, че в Бургас ветровете са по силни от други места в страната и може джама да се изсипе
svx26322
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 25 Фев 2017, 03:57

Ще има одобрен проект, който казва какво - що. Можете да си изберете само накъде ще се отварят прозорците, не дали някой ще остъклява или не - ще се затварят терасите. И това с плъзгащите няма да стане за сметка на програмата, но пък никой няма да Ви попречи да си го платите сам. А вътре ще оправят само частта, която има излоация, разбирайте ще измажат тази част. Декорации из апартамента не Ви се полагат.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот svx26322 » 01 Мар 2017, 22:23

Ами ако сградата е с 6 живущи етажа / подмен е направена с плъзгащи в паспортизирането им пише тип клопка (или нещо такова) под тях е с ролетни щори, а под ролетните също са с плизгащи - говоря съответно за 4, 3 и 2 етажи, аз съм на 5-я
Така ще ми разрешат ли плъзгащите да са безплатни

А за терасата вътре питам, защото в нея съм монтирал едно тяло за лум. тръба 1,20 м. и незнам да го свалям ли, че те няма да го свалят.
svx26322
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ