начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Доплащане без съгласие в Автосервиз

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Доплащане без съгласие в Автосервиз

Мнениеот blok169 » 26 Фев 2017, 16:17

Здравейте. Прерових целия Интернет, но не намерих подобен казус затова си позволих да пиша тук:
Автомобилът ми пострада леко на паркинг. Застрахователя оцени щетата на 900 лв. Пожелах тя да бъде отстранена в доверен сервиз.
Когато закарах колата в доверения сервиз (доста известен, ако държите ще го спомена) ми казаха,че можело да се наложи да се доплати малко. Отговорих им, че съм ОК, ако е в рамките на 100-на лева , но задължително предварително ми се обадят и ми кажат за какво точно ще се доплаща. За да не стане някакво нарушение в комуникацията, оставих на видно място бележка в колата с аналогично съдържание.
След 3 седмици ми се обадиха, че колата е готова. Нищо повече. Като отидох на място приемчика започна да се суети, че не бил направил някакви изчисления. Почна да смята и се оказа, че дължа доплащане 600 лв!!!!! Човека реши а ми направи "услуга", преизчислява нещо и намали сумата до 400 лв.
През това време направих оглед и установих, че ремонта е направен некачествено. Бяха ми монтирали части за които не бяха за моя автомобил и имаше нови щети по колата.
Казах, че нямам намерение да доплащам при тази ситуация. Още повече, че в общите им условия изрично е записано
25. Ако в процеса на извършване на възложения ремонт ...... АД констатира нужда от извършване на допълнителни ремонтни дейности и/или подмяна на повредени части, които не са били отразени в съответната подписана Поръчка, ....... АД следва да уведоми КЛИЕНТА за това и за вида и стойността на допълнителните необходими сервизни операции. При стойност на допълнителните ремонти до 1000 лв. с ДДС уведомлението може да бъде по телефон, при стойност на допълнителния ремонт над 1000 лв. с ДДС уведомлението задължително е в писмен вид посредством посочените в т. 55 средства за комуникация. В този случай КЛИЕНТЪТ може да откаже извършването на допълнителните ремонтни операции на своя отговорност, което удостоверява лично с подписа си в Поръчката, но не по-късно от 2 /два/ дни от уведомлението
26. В случай че КЛИЕНТЪТ даде съгласието си за извършване на допълнителни ремонтни работи, това се отразява в Поръчката и се счита за валидно. Допълнителните ремонтни работи, отразени в поръчката се заплащат от КЛИЕНТА по ценовата листа на .......... АД, валидна към момента на извършване на съответните сервизни операции.

За най-голяма моя изненада, в типично мутренски стил ми заявиха, че ако не подпиша, че приемам колата без забележки и че им дължа тези пари, те ще си задържат автомобила и ще го вандализират.!!!!!!!!
Бях в пълен шок, а и с малко дете. Реших просто да подпиша и да се махна по-бързо от там.
Всичко това се случи на в четвъртък следобед (23.02.17).
Още на другия ден уведомих моя застраховател за случая. Там не бяха изненадани. Казаха, че отскоро работят с този сервиз и това не бил първия подобен случай. Те щели да си действат нещо вътрешно.
Въпросът е какво да предприема аз?
Де факто бях принуден да подпиша документи с невярно съдържание и съм сигурен, че от сервиза няма да пропуснат да ги използват.
Трябва ли да подам сигнал в полицията и изобщо как мога да обезсиля тези подписи?
blok169
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ