начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Мога ли да закупя държавна земя без търг?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да закупя държавна земя без търг?

Мнениеот murci » 24 Мар 2018, 11:12

Здравейте, от 10 години ползвам парцел, който е част от бивш стопански двор и е държавна собственост. През годините няколкократно съм отправял запитване в ОДЗ Пловдив за закупуване на парцела и отговора винаги е бил че, процедурата е дълга и ще отнеме много години, което в край на сметка не е най-лошото нещо, стига да имаш търпение. От миналата година (2017) някой друг е изявил желание за имота който ползвам, процедурата по продажба вече е задействана и сега аз трябва да освободя имота за да бъде обявен търг за продажбата му. Освобождаването се състои в разрушаване и премахване на всички постройки които съм направил, което обезсмисля интересът ми да участвам в търга. Постройките са кошари за отглеждане на 300 овце. Въпросът ми е, дали има други начини за закупуване на държавен имот и по-скоро мога ли да избегна разчистването на терена?
murci
Младши потребител

Re: Мога ли да закупя държавна земя без търг?

Мнениеот doenitz » 28 Мар 2018, 14:06

Ако имаш собствен съседен имот, може да искаш да станеш съсобственик с държавата като ги обединиш с предварителен договор, пуп-ове и една камара разправии по ЗУТ. Обаче това не винаги е възможно, особено ако няма желание от държавата или просто не им се занимава. Аз съм го правил с общински имот, ама в общината бяха сговорчиви и им се занимаваше с мен ...
doenitz
Младши потребител

Re: Мога ли да закупя държавна земя без търг?

Мнениеот n_ikito » 28 Мар 2018, 14:23

Как сте строили върху чужда земя? На какво основание го 'ползвате'? :roll:
n_ikito
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ