начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Директора на МИГРАЦИЯ трябва да върне 500 лева

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Директора на МИГРАЦИЯ трябва да върне 500 лева

Мнениеот humanoid » 23 Авг 2021, 12:46

Искане - Директора на ДИРЕКЦИЯ МИГРАЦИЯ
да върне в нашият семеен бюджет незаконно изискана/събрана,
от член на семейството на български гражданин (съпруга),
таксата (500 лева/година) за разрешено продължително пребиваване по Чл.24 ал.7 от ЗЧРБ,

защото в Чл.19 т.8 от Раздел IV «Такси по ЗЧРБ» – Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на МВР по ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ,
ясно е посочено/казано, че:

"Не се събират такси: от чужденци, влезли в страната с валидна виза или по безвизов режим,

- на които се продължава срокът на пребиваване по причини от хуманитарен характер

- или по причини, свързани с извънредни обстоятелства;"

КАРТА за продължително пребиваване е издадена по Чл.24 ал.7 от ЗЧРБ
«При наличието на извънредни обстоятелства на членовете на семейството на български гражданин по чл. 2, ал. 6, т. 1, 2 и 3 може да бъде издадено еднократно самостоятелно разрешение за продължително пребиваване по ред, определен с правилника за прилагане на закона.»
Последна промяна humanoid на 23 Авг 2021, 23:13, променена общо 1 път
humanoid
Нов потребител

Re: Директора на ДИРЕКЦИЯ МИГРАЦИЯ трябва да върне 500 лева

Мнениеот dimist » 23 Авг 2021, 14:56

Хубаво е да знаете, че за искане отправено тук, никой няма да ви върне пари. И в бг-мама да ги поискате, резултата ще е същият. Но там ще срещнете повече съчувствие.
dimist
Потребител

Мнениеот humanoid » 23 Авг 2021, 19:41

Това ми е ясно,
очаквам мнения...
дали имам ПРАВО или не съм прав...
humanoid
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Авг 2021, 20:44

От днеска ли е темата, от днеска - значи аз виждам пряко - да се поиска писмо, напечатано до Миграцията, те ще го забутат някъде, другото е - Административен съд - те също са бавни малко.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот humanoid » 23 Авг 2021, 23:12

Въпроса ми е имам ли ПРАВО моята жена да пребивава (да диша български въздух) безплатно ?
Или моята жена няма това право, да пребивава в българия - моята родина, и трябва всяка година да плащаме по 500 лева ?
humanoid
Нов потребител

Re: Директора на МИГРАЦИЯ трябва да върне 500 лева

Мнениеот humanoid » 23 Авг 2021, 23:51

Не е нормално, че моята съпруга трябва да плаща 500 лева всяка година, ако не успея да я отменя тази такса, мисля отново да напусна България и дори да се откажа от българското си гражданство...
humanoid
Нов потребител

Назад към Общи дискусии