начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Пълномощно

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощно

Мнениеот Габи » 06 Май 2004, 23:33

Дадено е пълномощно за ползване на лек автомоби с условие за плащане на всички данъци и такси за него.Опълномощеният не ги плаща и се налага аз д ги плащам.Моля да и кажете как да постъпя.
Габи

Re: Пълномощно

Мнениеот donnd2 » 07 Май 2004, 08:34

упълномощаването е едностранна сделка с която се създава представителна власт на представлявания от упълномощителната сделка ще възникне само представителна властq но не и задължения за извършване на възложените му правни действия ,по тази причина следва да сключите договор и там да си уредите въпроса с данъците и таксите
donnd2

Мнениеот Габи » 07 Май 2004, 15:52

Благодаря за отговора.Ако може само да ми отговорите тъй като не мога да намеря човека на когото е дадено пълномощното и няма как да сключа договор с него за плащане на данъците и таксите какво друго бих могла да направя.
Габи

Мнениеот donnd2 » 07 Май 2004, 16:06

за адреса е трудна работа , може да се изиска от общината ,но тя ще ви го даде само срещу съдебно удостоверение , другото е да проверите при нотариуса , на кого е издадено пълномощното и дали в него случайно е записан и адреса , вижте
аз не зная това пълномощно с цел евентулна продажба ли е , или просто лицето да ползва колата , тогава какви са ви отношенията , на наем , на заем за послужване ..........
donnd2

Мнениеот Габи » 16 Май 2004, 15:59

Съпругът ми е продал колата чрез това пълномощно без договор.При нотариуса няма адреса на упълномощеното лице.В самото пълномощно има точка за смяна на регистрационния номер и талона,но колата продължава да се води на името на съпругът ми.
Габи

Мнениеот не съм аз » 16 Май 2004, 19:28

Пусни молба до полицията, че са ти откраднали колата- в най лошия случай, ще ти го докарат на крака. Дано от полицията не прочетат този съвет...
не съм аз

Назад към Семейни казуси