начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Строителство на калкан

Казуси за недвижими имоти

Re: Строителство на калкан

Мнениеот ichko7 » 15 Сеп 2022, 17:59

ivanov_p написа:Вашата къщата е на калкан, ако някой ви е казал друго е нямал хабер от понятие кое какво е. При строежа сте навлезли в чужд имот, съседът ви може да поиска да премахнете стрехата с дело и ще платите и разноските по него.
Къщата ви е строена като такава на калкан, което го пише и в строителните книжа, стената е правена като калканна стена. Единственото нарушение е стрехата, която е напълно излишна защото няма никакъв конструктивен смисъл да има стреха над калкан, а и е незаконна. Няма проблеми и с копаенето, имотите са на скат и ще има съвсем малък изкоп към улицата. Съседа няма да има проблеми с РС, ако го поиска, няма как и да го обжалвате успешно. Като започне строителството ще хванете неговите строители да оправят стрехата, дотогава няма защо да се притеснявате и да го мислите повече, още по-малко да обикаляте институции, за да не дойдат и те да ви накарат да махнете стрехата.
Съседния имот не е лош и вероятно се препродава защото му скача цената.

Не сме навлизали никаде.Покрива е заварено положение, ние само го реновирахме.Именно той ни подведе ,че къщата не е на "калкан"
ichko7
Младши потребител

Мнениеот ichko7 » 15 Сеп 2022, 18:08

Не знам ,дали някой във форума разбира , че ние бяхме излъгани за тази къща. И една от причините е този покрив.Зашо е направен така и изобшо законен ли е? И какво съм виновен аз ,че дадох хиляди лева за да го реновирам и сега трчбва да го преправям за моя сметка.?
ichko7
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 16 Сеп 2022, 08:53

ichko7 написа:Не знам ,дали някой във форума разбира , че ние бяхме излъгани за тази къща. И една от причините е този покрив.Зашо е направен така и изобшо законен ли е? И какво съм виновен аз ,че дадох хиляди лева за да го реновирам и сега трчбва да го преправям за моя сметка.?

Били сте излъган, защото сте искали да ви излъжат. Хората вярват на най-големите небиавлици ако това ги устройва, иначе нямаше да има мошеници.
Казах ви, няма какво повече да мислите, като дойде новия собственик и започне да строи ще платите нещо на бригадата да премахне тази стреха и приведе стената в ред. Дали сте 1000, ще дадете още 2-3000 по сегашни цени и ще си махнете едно главоболие, а оттам започвате сутрин и вечер да се молите да не ви идват главоболия които не се премахват с пари.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ichko7 » 10 Окт 2022, 19:33

Ако иска някой, просто от интерес да разбере как се разви този имотен казус.може да прочете поста ми.От август месец контактувам с общината по този случай.Като заинтересована страна по чл.131 ал.2 ние търсихме информация от гл.архитект и неговите сътрудници всяка седмица ,за РС.По този повод входирах молба,която бе приета.През цялото това време ,лично или по телефон ми се казваше, че в съседният парцел нама все още РС.Тоест ,аз няма какво да обжалвам .Както е по право в 14 дневен срок.Преди три дни последно ми се каза ,че няма развитие.Днес изневиделица в парцела влязоха багери и започна строеж.Тогава от общината никазаха ,че има РС от м.Февруари ?!!!.Но видители това РС не било качено в официалният регистър , а било забравено в папката на гл.архитект и затова без да искат са на били заблудили !!!??.Друг е въпроса ,че никой не ни уведоми и когато този парцел получи виза за строеж.Ако това не мирише ,здраве му кажи.
ichko7
Младши потребител

Мнениеот guest1 » 10 Окт 2022, 20:31

Най-голямата ви грешка:
ichko7 написа:През цялото това време ,лично или по телефон ми се казваше, че в съседният парцел нама все още РС.

Тоест ... нямате нищо „черно на бяло“ - с изходящ номер, дата и печат!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 11 Окт 2022, 08:07

ichko7 написа:Ако иска някой, просто от интерес да разбере как се разви този имотен казус.може да прочете поста ми.От август месец контактувам с общината по този случай.Като заинтересована страна по чл.131 ал.2 ние търсихме информация от гл.архитект и неговите сътрудници всяка седмица ,за РС.По този повод входирах молба,която бе приета.През цялото това време ,лично или по телефон ми се казваше, че в съседният парцел нама все още РС.Тоест ,аз няма какво да обжалвам .Както е по право в 14 дневен срок.Преди три дни последно ми се каза ,че няма развитие.Днес изневиделица в парцела влязоха багери и започна строеж.Тогава от общината никазаха ,че има РС от м.Февруари ?!!!.Но видители това РС не било качено в официалният регистър , а било забравено в папката на гл.архитект и затова без да искат са на били заблудили !!!??.Друг е въпроса ,че никой не ни уведоми и когато този парцел получи виза за строеж.Ако това не мирише ,здраве му кажи.

Вие не може да обжалвате разрешението за строеж, а и да имахте право обжалването нямаше да е успешно, само ще се скарате със съседа, той ще заведе дело и ще ви принуди да махнете частта от покрива в неговия имот, като ще платите и разноските по делото, освен тези по премахването. Като дойде техническия или собственика говорете с него като стигнат до вашия покрив да го приведат в съответствие със закона, така ще е най-евтино за вас.
Вие какво точно искате да обжалвате, че съседа ви няма право да строи защото вие сте нарушили закона?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот Melly » 12 Окт 2022, 23:57

Пейчо (шегичка), не подвеждай с категоричното си становище питащия. :D
Отделно, авторът на темата не обърна достатъчно внимание на мнението ми, че трябва да се провери градоустройството на квартала, в който попада неговият и съседния имот, да не споменавам, че за София от 2007 действа специален закон по отношение на някои разпоредби от ЗУТ.
Тази материя никак не е за даване на еднозначни отговори!

Поздрав!
https://www.youtube.com/watch?v=BBmE8_P6DoA
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ichko7 » 13 Окт 2022, 17:44

А може ли да попитам , къде да проверя градоустройствения план на квартала.
ichko7
Младши потребител

Мнениеот Melly » 13 Окт 2022, 23:06

ichko7 написа:А може ли да попитам , къде да проверя градоустройствения план на квартала.

Мога да "мога", но мога и да не желая в конкретния случай да отговоря на поставения въпрос. Не за друго, а все едно да ви дам книгата "Бай Ганьо" в превод на китайски език. Убедена съм, че няма да разберете нищичко от нея. :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси