начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Минимален адвокатски хонорар

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Минимален адвокатски хонорар

Мнениеот skarlet13 » 03 Фев 2024, 11:16

Здравейте.
Въпросът ми е във връзка с актуализирането на минималните адвокатски от ноември 2022 г. По дело, заведено преди влизането в сила на измененията в Наредбата за минимални адв. хонорари /09.11.2022 г./, как се определя минималния хонорар - по старата или по обновената наредба? Конкретният ми казус е, че по делото има направено възражение за прекомерност и като цяло съдията бърка в изчисленията си , обаче се чудя дали да повдигам въпроса, защото всъщност е взел под внимание новите мин.адв. хонорари и въпреки очевидните си грешки, сумата пО ме устройва... :D
skarlet13
Младши потребител

Re: Минимален адвокатски хонорар

Мнениеот advokatdg » 03 Фев 2024, 12:31

Вече никоя.
advokatdg
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 06 Фев 2024, 19:17

Не е точно така.
Меродавна е правната уредба към момента на сключване на договора за правна помощ. Поне съдът така смята.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот skarlet13 » 07 Фев 2024, 22:49

kalahan2008, благодаря!
Аз също мисля така. Съдийката обаче е смятала по новата тарифа...
skarlet13
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ