начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

мога ли да вземам детски?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

мога ли да вземам детски?

Мнениеот hamstera_free » 25 Окт 2004, 12:50

казаха ми че не мога да вземам детски.имам син на 4 години,роден е в България,но таткото е чужденец .именно защото е чужденец съм лишена от това право. с него сме разделени вече 4-ри години, и нямаме никаква връзка по между си.аз съм на трудов договор.моля да ми отговорите!благодаря Ви предварително
hamstera_free
Нов потребител

Re: мога ли да вземам детски?

Мнениеот Вера » 25 Окт 2004, 13:09

Какво е гражданството на детето - ако е българско и го отглеждате в страната, проблем няма? Ако е чужд гражданин, вижте има ли спогодба между Рбългария и съответната страна в областта на соц. осигуряване, респективно детски, семейни помощи, ако спогодба е налице - проблем няма.hamstera_free написа:
Вера

Мнениеот hamstera_free » 25 Окт 2004, 14:54

в молбата за детските се искат доходите на бащата,а ние сме разделени .не разполагам с информация за доходите му.не мога ди си попълня молбата... какво да направя??
hamstera_free
Нов потребител

Мнениеот Вера » 05 Ное 2004, 12:19

Вероятно още сте в брак с таткото. В този случай сте семейство, а дали Ви се полагат семейните помощи за деца, зависи от доходите на член от семейството Ви, които не трябва да надвишават 200лв./месечно. Т.е. тричленно семейство - доходи от предходните шест месеца до 600лв. Ако не искате да прекратявате брака си, ще е достатъчно решение на съда за възлагане упражняването на родителските права относно детето на Вас, или такова, с което таткото е осъден да плаща издръжка. В този случай, доходите му няма да се вземат в предвид, за упражняване правото Ви на семейни помощи и няма да е нужно той да ги декларира и подписва молбата. Но въпросът с гражданството остава. Ако детето е родено извън брак и Вие сте самотна майка, таткото не трябва да го търсите за доходи и подпис на молбата.
Вера

Назад към Семейни казуси