начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Какво следва след решението на съда?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво следва след решението на съда?

Мнениеот ivaylotodorov558 » 03 Дек 2024, 19:49

Здравейте!
Бях въвлечен в дело за делба от роднини в неподходящ момент (останах без работа вследствие на влошено здравословно състояние) и понеже нямах пари за адвокат, а служебен ми отказаха, оставих роднините да поделят имотите както сметнат за добре.
Излезе решението на съда, изтеглих бърз кредит и погасих държавната такса, която дължа.
Сега обаче не ми е ясно какво следва и съда ли ще издаде нотариалните актове или трябва при нотариус да се ходи?
Ако отида при нотариус това решение го имам като копие и предполагам това не е достатъчен документ?
Моля за Вашата помощ!
ivaylotodorov558
Младши потребител

Re: Какво следва след решението на съда?

Мнениеот bozyo » 03 Дек 2024, 22:06

няма нотариални актове в случая. решението на съда има правната сила на документ за собственост. ако ви е по-лесно да го приемете, считайте съдията за "нотариус" и решението за "нотариален акт".

ако просто да си имате собственост, нищо повече не трябва да се прави. можете да ходите с този документ при нотариус, ако ще продавате имот. тогава ще ви трябва решението + обичайните скици и данъчни оценки.
bozyo
Потребител

Назад към Съсобственост и делба