начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

как да разбера дали са водени дела?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да разбера дали са водени дела?

Мнениеот стоян чолаков » 21 Дек 2004, 15:19

бих искал да разбера дали през 2003та са се провели две бракоразводни дела в софийски градски съд, след което процедурата е спряна поради отказ на една от страните. къде може да стане това? и как се прави такава проверка?
стоян чолаков

Re: как да разбера дали са водени дела?

Мнениеот monteskio. » 21 Дек 2004, 15:40

Здравейте,
Имате възможност да направите съответна справка в деловодство "БРАЧНО ОТДЕЛЕНИЕ", като посочите ЕГН на ижеца или ответника.

МОНТЕСКИО
monteskio.

Мнениеот адв. » 21 Дек 2004, 17:57

защо в СГС ???
адв.

Мнениеот Гери » 21 Дек 2004, 18:05

Първо, ако е в СГС е въззивно... иначе ако става въпрос за първа инстнация си е в Районен Съд - брачно...
Второ, никъде в СГС и СРС не може да направиш справка по ЕГН. Ако търсиш нещо хващаш си дебелите тетрадки (азбучниците) и си търсиш сам по имената на страните.
Гери

Мнениеот адв. » 21 Дек 2004, 18:12

ако е въззивно, има решение и делото е архивирано, не трябва ли да се намира в архива на Бъкстон?
адв.

Мнениеот monteskio. » 21 Дек 2004, 19:09

Лошо...не знаех , че в София липсва техническа възможност да се прави такава справка. Ей за това си обичам Варна))))

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот Гери » 21 Дек 2004, 19:24

Лошо я! Питаш ли ме мен? Първия ден, когато отидох в деловодството на СРП да правя справка по ЕГН щяха да ме набият :)
После ходи им разказвай, какво било във Варна... И мен ме наляга носталгия, обаче... Нейсе :)
Гери

Мнениеот Гери » 21 Дек 2004, 19:28

Там няма архив :")
за брачни дела архива е в СГС, работят до 12:00 всеки ден :)
Гери

Мнениеот стоян чолаков » 22 Дек 2004, 13:58

извинете, не разбрах нищо. как да стане-отивам в СГС и казвам, добър ден, искам да направя една справка. по име ли се прави, по дата ли, и като са се помирили страните след 2рото дело и няма решение-там ще го има ли самото дело?благодаря! и двете имена ли се вписват или само на ищеца? как се търси?
стоян чолаков

Мнениеот стоян чолаков » 22 Дек 2004, 14:04

и по ЕГН ли се търси?
стоян чолаков

Мнениеот адв.Л » 22 Дек 2004, 16:06

искате азбучника с делата на брачно отделение от годината, която ви интересува и почвате да търсите по името на ищеца.
щом намерите името, срещу него е номера на делото-искате го на гишето./може делото да има архивен номер-настоявайте да го открият/
адв.Л

Мнениеот Пионерче » 23 Дек 2004, 01:39

стоян чолаков написа:

> > и като са се помирили страните след 2рото дело и
> няма решение-

Как така!?!
Пионерче

Назад към Семейни казуси