начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Споразумение по чл. 100

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Споразумение по чл. 100

Мнениеот elenailtcheva » 12 Мар 2005, 09:20

Здравейте,

Имам следното питане. В споразумението по чл. 100 ал.1 СК стандартна фраза ли е това, което се пише, че страните са уредили всички личностни и имуществени взаимоотношения помежду и сега и занапред няма да имат съдебни спорове, искания и претенции за решения в друг смисъл.
Това изказване не е ли предварителен отказ от иск и не е ли нищожно? Ами ако настъпи някакво изменение в обстоятелства и например някой реши да иска изменение на режима на лични отношения с детето или увеличение на издръжката и т.н. Тази декларация обвръзваща ли е и значи ли, че той няма право на такъв иск, тъй като е заявил, че няма да иска решения в друг смисъл.

Благодаря и за отговорите.
elenailtcheva
Младши потребител

Re: Споразумение по чл. 100

Мнениеот Гери » 12 Мар 2005, 11:06

Аз не ви съветвам нещо такова да се записва, поне мое мнение!
Може да напишете, че страните ще уредят имуществените си отношение доброволно с доброволна делба или в случай, че не постигнат споразумение по съдебен път, до тогава са разпределили ползването на недвижимото имущество и движимите вещи извънсъдебно и молят настоящия съд да одобри постигнатото споразумение.
Посочвате кой ще ползва семейното жилище и кой колата! И това е!
Гери

Re: Споразумение по чл. 100

Мнениеот elenailtcheva » 12 Мар 2005, 13:33

Да, именно и аз се учудих на тази формулировка, но тъй като страните имат един адвокат, който всъщност е адвокат на съпругата и очевидно това е изключително в нейн интерес. Макар да и мисля, че това едва ли ще е основание за отхвърлне на бъдещ иск, свръзан с промяната в режима на личните отношения, например, но наистина съм съгласна, че е по-добре изобщо да не го пише.
elenailtcheva
Младши потребител

Назад към Семейни казуси