начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

дали Максим ще трябва да си плати върху сумата ДОД ?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дали Максим ще трябва да си плати върху сумата ДОД ?

Мнениеот Jivkoff » 21 Яну 2005, 04:21

1. Онзи ден министър Велчев след среща с патриарх Максим разпореди че търговията със свещи и църковна утвар ща бъде без ДДС,

2. Днес патриарх Максим отива в Москва да получи до 50 000 щатски долара премия от Алексей. По този повод аз се сещам за латинското Asinus asinum fricat. Но въпросът ми е дали Максим ще трябва да си плати върху сумата ДОД ? Води ли се той физическо лице като всеки друг ?

Знаете ли и за други данъчни облекчения за Бълг. Православна Църква ?
Jivkoff

Re: дали Максим ще трябва да си плати върху сумата ДОД ?

Мнениеот dani » 21 Яну 2005, 16:07

nnnnnnnn
dani
Младши потребител

Мнениеот Доонис » 22 Яну 2005, 13:43

За ДОД дали ще плати не ми се вярва ,даже съм сигурен ,че няма да плати.
Но освен че няма да плащат ДДС за търговията със свещи и църковна утвар май искат и изцяло да забранят тази дейност да бъде извършвана от други стопански субекти!
Дали някой знае ,възможно ли е и как ,по какъв начин?
...
Доонис

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 22 Яну 2005, 18:29

Да им дават каквито искат облекчения че другите религиозни общности не спят- и на тях за разлика от БПЦ им помага бизнеса. Случайно да сте забелязали надписа на сградата на мюфтийството? -закупена със средства на турска фирма ли беше фондация ли беше, а колко литература преминава оттам е друга тема... и почти съм готова да се обзаложа че я подаряват а не я продават
това си е конкуренция а тя изисква освен всичко друго и средства...
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот donna » 22 Яну 2005, 19:11

Тука си права ,пример Троянсия манастир до преди малко по-вече от година продаваха светена вода ,за кръщене освен това което се плаща трябваше да се закупи и религиозна литература , ами за кръщене при католиците не се плаща нищо ,всичко това за да се набавят някакви средства за издръжка .Така ,че малко или по-вече облекчения ще са от полза,народа по -начало е беден ,за дарения не знам до колко получават . А храмовете на много места са в окаяно положение .
donna
Старши потребител

Мнениеот Пионерче » 22 Яну 2005, 20:22

Но това е защото никой не прави дарения. А никой не прави дарения, защото не му пука за църквата.
А след като на хората не им пука за църквата, защо държавата трябва да я спонсорира?
Пионерче

Назад към Данъчно право