начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

разваляне на договор за издръжка и гледане

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот Боби » 23 Дек 2002, 13:07

Става дума за разваляне на договор за издръжка и гледане срещу който е прехвърлен недвижим имот.
Аз съм ищеца, пред СРС загубих пред СГС спечелих, в момента другата страна обжалва пред ВКС.
Днеска попаднах на една информация,че по закон,след втората инстанция печелившия ищец може
да поиска предварително изпълнение.
Интересува ме дали това важи за моя случай?
И как точно става това - изпълнението в момента?
В момента съм обжалвал пред ВКС и чакам дата за делото.

Става дума дали аз в момента мога да влезна във владение на имота?
Боби

Re: Моля ви отговор!

Мнениеот ************ » 26 Дек 2002, 12:33

Не важи за вас. Предварително изпълнение може да се иска само за ограничен брой искове, изброени в ГПК или друг закон. Но иска за разваляне на договор е от вида на конститутивните, а не на осъдителните искове. Предварително изпълнение може да има само при т.нар. осъдителни искове.

Назад към Договор за издръжка и гледане