начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

На военнослужещ впоследствие му признават още 1 г. и 5 м.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

На военнослужещ впоследствие му признават още 1 г. и 5 м.

Мнениеот military » 15 Ное 2008, 19:51

Казусът е следния:
На военнослужещ впоследствие му признават още 1 година и 5 месеца от обучението му във военното училище.Военнослужещият е с чин капитан и общото прослужено време от завършването му е 12 години.Признатият допълнителен стаж не е отразен в трудовата му и пеннсионна книжка.Съгласно чл.225 ал.1 от ЗОВС на военнослужещите се заплаща допълнително възнаграждение за прослужено време в размер на 2% за всяка година, но не повече от общо 40%.
Получава се така,че допълнителното възнаграждение към новите 1 година и 5 месеца не се изплаща вече няколко месеца от признаването му.Според мен горепосоченият член от ЗОВС е достатъчно основание за търсене на съдебно решение за изплащане на възнаграждението, но незнам дали има някаква давност от времето на признаване на стажа и времето, до което той трябва да бъде изплатен.Затова ако някой може да ми помогне за решаването на този казус, моля нека го направи, и ако съм пропуснал някой нормативен документ регламентиращ трудовия стаж и неговото заплащане, моля да го посочи.
Благодаря за помоща предварително!
military
Младши потребител

Re: Спешна помощ

Мнениеот military » 18 Ное 2008, 20:16

Darih na SOS detski seli6ta 4rez SMS na nomer 1788 ot li4niqt mi telefon.Za spravka nomer:0888132784
4as na darenieto 19:00.Ne znam kakav drug dokument da predstavq. :?:
Za o6te po golqma dostovernost prilagam teksta na SMS, koito polu4ih ot SOS detski seli6ta:
" Va6ata pomo6t 6te podpomogne 4 socialni proekta.M-tel 6te udvoi darenata ot vas suma ot 50 st.Blagodarim"
Nadqvam se, 4e tova e dostata4no dokazatelstvo za darenie. :)
military
Младши потребител

Re: Спешна помощ

Мнениеот Ntriple » 18 Ное 2008, 22:34

Не ми стана ясно как така "На военнослужещ впоследствие му признават още 1 година и 5 месеца от обучението му във военното училище". Кой му признава, на какво основание?
Ntriple
Младши потребител

Otgovor

Мнениеот military » 18 Ное 2008, 23:08

Признават му в последствие трудовия стаж на база МЗ ОХ- 486 от 1996 г.,която между другото търся от няколко дена и не мога да я открия.
military
Младши потребител

Re: На военнослужещ впоследствие му признават още 1 г. и 5 м.

Мнениеот Melly » 20 Ное 2008, 02:50

На военнослужещ впоследствие му признават още 1 година и 5 месеца от обучението му във военното училище.Военнослужещият е с чин капитан и общото прослужено време от завършването му е 12 години.Признатият допълнителен стаж не е отразен в трудовата му и пеннсионна книжка.Съгласно чл.225 ал.1 от ЗОВС на военнослужещите се заплаща допълнително възнаграждение за прослужено време в размер на 2% за всяка година, но не повече от общо 40%.
Получава се така,че допълнителното възнаграждение към новите 1 година и 5 месеца не се изплаща вече няколко месеца от признаването му.

За да е признато времето, през което лицето е било на обучение във висше военно у-ще, следва да е налице документ, удостоверяващ този факт. А след като твърдите, че основанието за признаване на този период за трудов стаж е този акт МЗ ОХ- 486 от 1996 г, би следвало да се снабдите от военното у-ще с Удостоверение Обр. УП-2 и да го приложите към пенсонната преписка, за да бъде преизчислен размерът на пенсията.
Времето до 2000 (мисля, но не се ангажирам за точност на годината) се зачита и за осигурителен стаж.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот military » 21 Ное 2008, 20:22

Благодаря Melly, за съвета ще се опитам да намеря образеца.Ако можеш да ми намериш и министерската заповед, и да ми я пратиш ще ти бъда задължен. :wink:
military
Младши потребител

Re: На военнослужещ впоследствие му признават още 1 г. и 5 м.

Мнениеот Melly » 22 Ное 2008, 02:22

Нищо не ми дължите Мilitary,
За мен е достатъчно, че сте проявил съпричастност към нашия проект и сте дарили частичка от ШАНСА НА ЕДНО ДЕТЕ - това са нашите деца!

Ако може да дадете малко разяснения от тази заповед, можем и да я открием.
Желанието е налице, друг е въпросът за възможността.

Здраве, радост и късмет!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Трудово право