начало

Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС

обявено е класирането!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: обявено е класирането!

Мнениеот ( ) » 12 Ное 2003, 18:19

По-добре да си намери.......мъж
( )

Мнениеот чагвноагхфавосщк » 12 Ное 2003, 18:22

Кой ви каза, че е непременно момиче и ако е, че не си е намерила мъж/е? ;-)
чагвноагхфавосщк

Мнениеот gega » 12 Ное 2003, 21:51

Мъж съм, братоци! И не съм такъв тежкар! И имам страхотна приятелка! И ще обжалвам! И се надявам и Вие да ме последвате! Все пак какво остава на аутсайдерите при провеждането на конкурсите - да обжалват, за да се разбере, че има съпротива, отпор, противодействие на безвремието, в което някои искат да ни държат! Още веднъж - не съм искал никого да обидя!
gega

ВИЖТЕ ВСИЧКИ

Мнениеот критика на закона » 12 Ное 2003, 22:15

Абе, karo/dega, нещо май имаш проблем със сексуалната си ориентация. В този форум надали някой може да ти помогне, но тъй като си юрист/ка, макар и не много добър/а, както показаха резултатите от конкурса, ще ти препоръчам в тази връзка да прочетеш книгата Сексуалната ориентация като човешко право от Ерих Хайнц.

Като доказателство за сексулните ти проблеми цитирам написаното на 02-11-03 13:24 с ник KARO в инициирания от самия/самата теб форум с тема "Най-вероятните 29 спечелили конкурса" (което не си опровергал/а, както правиш незабавно, ако не ти изнася).

"Псувателю любими, аз съм СтефКА ТодоРОва Михайлова - gega!"

Сам/а се прецака и този път :-)))))))))))))))))))))))))
критика на закона

Re: ВИЖТЕ ПСУВАТЕЛЯ, отново изпълзя от дупката!

Мнениеот gega » 12 Ное 2003, 23:01

Да, Псувателю любими, прав си - аз не опровергавам очевидни неща! Това се нарича ирония или ако трябва да се изразя не тъй литературно, а правно - това е довеждане на противната теза до абсурд!:)))))))) Та нали си твърде проницателен и голям пророк и бе разкрил от моя ник, кой съм Аз. Това със Стефка бе просто да ти покажа, колко налудничево е твоето трансцедентно мислене. Но явно и това не си разбрал! Колко едновалентен си, Псувателю любими! Разкрепостените хора се веселят на живото и чрез словесните каламбури, но на теб това не ти е познато. Ти си праволинеен мрачен, Псуващ юридически имитатор, гротесктно наричащ себе си Рицар. Sorry, Майкъл! защо отново се обаждаш - 21.11.2003 г. наближава и не дай се Боже жалбоподателят да се „разболее” и да ти отложат делцето във ВАС, касационна инстанция и да пропадне с още няколко месеца твоето лелеяно назначаване в дълбокатааааааа провинция - Пазарджишки Окръжен съд! Аз ако съм на мястото на жалбоподателя, бих си отказал от жалбата, за да те запратят на засруженото си място - в Пазарджишки ОС, за да се потопиш в провинциален мързел и безхаберие! Някъде към 2007 г. може да разбереш, че си ненужен за съдебната система и най-естественото е да те отпратят на заслужен отдих в Районен съд Тутракан. Там с печално известния бивш Председател на РС-Плевен ще си псувате наволя! Приятелю-Псувателю обстановката се променя и такива като теб ще останат в ИСТОРИЯТА, но не с добро, нито с лошо, просто никой няма да си спомня за теб! Казвам го без капчица злост, а с голяма тъка за теб! Прощавай, друже!
gega

Мнениеот BEZRAZLICHEN » 13 Ное 2003, 15:55

Otkade zapochnahte,dokade stignahte!Ot konkurs za sadii do sex orientacia...
Siguren sam,che organizatorite na tozi proslavut KONKURS umirat ot udovolstvie,kato vi chetat ( ne govoria za vsi4ki pisali vav foruma).
Ne im dostaviaite tova udovolstvie!Prosto predlagam....
BEZRAZLICHEN KAM KONKURSA.
BEZRAZLICHEN

Мнениеот heber » 13 Ное 2003, 17:36

1/2 написа:
>
> В наредбата пише, че може да се обжалва законосъобразността
> на конкурса,а самата наредба е за условията и реда.Много ме
> съмнява,че ще излязат с този номер.Обадих се във ВСС да ги
> питам защо е класиран кандидат с по-нисък бал от моя.Те
> отговориха,че имал стаж,а според чл.127 на ЗСВ за следовател
> в ОСС се изисквал 2 г. стаж.Много беше некоректно от тяхна
> страна да не споменат за тази "малка" подробност при
> подаването на документите.Всъщност могат да назначат и човек
> без стаж,но по изключение(според закона).
heber
Нов потребител

Мнениеот assiana » 15 Ное 2003, 01:49

Аз завърших СУ миналата година.Университетът е най-добрия в България, но същевременно не е добър, защото наистина има пропуски в обучението - липсва практическа насоченост на упражненията, защото там се повтарят лекциите, малко са и преподавателите, които си вършеха работата с истинско желание.Не е лесно да си преподавател наистина, но и те не са мотивирани, имат проблеми.Не е нормално утвърден специалист (професор) да взима заплата от 460лв.Мизерията изнервя.Но - факт е, че в СУ всичко възпитава - величествената сграда, интелигентните хора, с които си заобиколен, въздухът, който дишаш е друг, академичен.Не съм маниачка на тема СУ, защото съм на мнение, че човек, ако има желание, воля и хъс да постигне нещо, ще го направи, независимо от обстоятелствата.И познавам такива хора - завършили провинциален ЮФ.Също имах колеги (вярно - бяха не повече от 5-6), които влачеха изпитите с години, а някои още не могат да завършат.Но за съжаление опитът от този "конкурс" показа, че не е важно кой университет си завършил, а това дали имаш "гръб".Е, аз много исках да стана мл.съдия, не успях.Ще си намеря работа, животът ми няма да пропадне.Обаче тъжно ми като гледам кой спечели конкурса в моя град - хора, за които се знае колко имат в главата и колко в джоба, или пък други нематериални активи.
assiana

Re: karo

Мнениеот assiana » 15 Ное 2003, 01:52

Драги/а 1234, откъде знаеш, че е леке?
assiana

Мнениеот завършила в СУ » 15 Ное 2003, 12:08

Наистина и в СУ има много какво да се изисква от организацията и нивото на учебния процес.В сравнение с други ЮФ в България ЮФ в СУ наистина е най-добър.Но в сравнение с други ЮФ в европейски университети ЮФ в СУ е под всякаква критика. Не е достатъчно преподавателите ти да са професори , още много, много други неща са важни за качествово на обучението . Аз съм била само на курс по основи на гражданското право на Германия и начина на обучение , материалите , учебниците - всичко беше сто пъти по-добре от ЮФ на СУ.Представям си ако бях студентка в ЮФ на германски университет.
завършила в СУ

Към двете дами!

Мнениеот gega » 15 Ное 2003, 12:20

Радвам се, че сте оптимистично настроени за вашето бъдеще! И аз се канех да специализирам в Германия, но обстоятелствата така се стекоха, че все още не мога да организирам кандидатстването в Немски ВУЗ. Тази година най-вероятно да успея да се „събера”! Дано да успеете да специализирате в Германия! От мои наблюдения (от изпратените ми информационни материали от различни ЮФ в немски ВУЗ-ове) програмите им са сходни с нашите, та дори и по-леки - напр. МЧП и МПП са им изборни. Дано и аз се досегна непосредствено до немската правна култура! На Вас го желая от сърце! Все пак сме реципирали много институти от немските Handelsgesetzbuch und Bürgerliches Gesetzbuch. Не е за пренебрегване и фактът, че тяхната частноправна система е пандектна!!! Има от какво да се поучим!
gega

Re: karo

Мнениеот 1234 » 15 Ное 2003, 12:22

Прочети написаното от gega в темата "Какви са магистратските заплати" за правоприлагането (надявам се и ти да не мислиш, че ЮФ в процеса на правоприлагането се субсумират /подвеждат/ вместо под хипотезата на правната норма, където са посочени ЮФ, под нейната диспозиция, където се съдържат правните последици при осъществяването на предвидените в хипотезата ЮФ) и ще разбереш защо го нарекох леке. Такива хора петнят СУ, поради което използваният от мен епитет е точно на място.
1234

Re: Към двете дами!

Мнениеот завършила в СУ » 16 Ное 2003, 11:54

Според мен въпросите за обучението се разделят най-малко на две групи: първо самото теоретично и практическо обучение по определена дисциплина като такова и второ ОРГАНИЗАЦИЯТА на процеса на обучение(материална база, учебници, учебни материали, достъп до ресурси в Интернет, начин на изпитване и т.н.) В този смисъл ние трябва да се докоснем не само до немската (или която и да е европейска) правна култура, но и да възприемем колкото е възможно по-голяма част от ОРГАНИЗАЦИЯТА на обучението, която е наистина втора по значение след самите знания , но не маловажна.
завършила в СУ

Мнениеот gega » 16 Ное 2003, 12:10

Напълно сте права! Когато следвах в СУ имаше един компютър в читалнята, чрез който можеше да се осъществи връзка с Интернет. Само че господинчото, да го наречем системният администратор, не даваше на никой студент да припари. А в крайна сметка университетите са създадени предимно за студентите, а не само за преподавателите! Дано нещата в по-ново време да са се променили. Разбрах, че Токушев е декан на ЮФ и някак си не ми се връзват новите неща със старите лица:))))!
gega

Мнениеот Gero » 17 Ное 2003, 12:37

Един мой колега е живял доста време в Германия и ми разправяше как се четяло там. Имало предмети, по които трябвало да се четат по 3-4 коментара, всеки по приблизително 1000 страници, формат А4 и буквите сас с размера на онези малките като на изданието на Ж. Сталев:-)
Gero

Предишна

Назад към Конкурси, изпити