начало

Задържаха крадец, обрал апартамента на секретаря на президента Николай Копринков Задържаха крадец, обрал апартамента на секретаря на президента Николай Копринков

има ли право баба ми на фронтовашка пенсия по наследство

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

има ли право баба ми на фронтовашка пенсия по наследство

Мнениеот tonisa » 03 Юли 2009, 12:56

Става въпрос за баба ми.Тя е на 81г.вдовица на фронтовак.Сега им отпуснаха някакви пари на фронтоваците,а баба ми има ли право на тях ,след като дядо е по4инал преди 25г.Моля за отговор.
tonisa
Младши потребител

Re: имам ли право..

Мнениеот bobi-12 » 04 Юли 2009, 15:00

Абе вие разчитате на пенсията на починалия за да живеете.Май при вас е по наследство :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: Може да се пенсионирате по болест та да вземете пенсия и сто процента ще ви освидетелстват. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bobi-12
Младши потребител

Re: имам ли право..

Мнениеот katerinakuch » 06 Юли 2009, 15:39

bobi-12 написа:Абе вие разчитате на пенсията на починалия за да живеете.Май при вас е по наследство :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: Може да се пенсионирате по болест та да вземете пенсия и сто процента ще ви освидетелстват. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Логично и интересно разсъждавате, но за съжаление много хора в България явно обичат да живеят така.
Хората, достигнали възрастта на бабата на питащия, трябва да се радват въобще не само защото са я достигнали, но и защото получават пенсия, съобразена не само с техния стаж и нужди, но и с възможностите на държавата и трябва да бъдат благодарни не само на себе си, но и на държавата, а и най-вероятно на роднини или приятели затова, че се грижат за тях и им помагат.
Има и по-млади пенсионери, на които ако не им харесва размерът на пенсията, но се чувстват за възрастта си добре, то вместо да си седят вкъщи и да се оплакват /особено от размера на пенсиите и от какво ли не още друго/, просто с желание работят подходящ и съобразен за тях труд, защото всеки човек, който е зает с някаква работа, няма време да се оплаква.
Кой знае въобще дали ние /по-младите хора/ бихме могли да си мечтаем да достигнем възрастта на бабата на питащия?! Малко ме съмнява...
katerinakuch
Активен потребител

Re: има ли право баба ми на фронтовашка пенсия по наследство

Мнениеот tonisa » 09 Юли 2009, 20:09

Баба ми взема(140)лв.-Е голяма благодарност-неможе жената да си купи лекарствата.И стига сте писали глупости,никой не 4ака пенсии и помощи.Ма наистина сте....нямам думи.Аз питам от нейно име.А ми омръзна само от упреци :evil: А това 4е мъжа и си остави крака на фронта и по4ина,за да живуркате вие на кой му пука,какво ли толкоз заслужава...Наистина тук има някакви ,които само се ровят и дразнят хората.
tonisa
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 10 Юли 2009, 12:30

tonisa написа:Баба ми взема(140)лв.-Е голяма благодарност-неможе жената да си купи лекарствата.И стига сте писали глупости,никой не 4ака пенсии и помощи.Ма наистина сте....нямам думи.Аз питам от нейно име.А ми омръзна само от упреци :evil: А това 4е мъжа и си остави крака на фронта и по4ина,за да живуркате вие на кой му пука,какво ли толкоз заслужава...Наистина тук има някакви ,които само се ровят и дразнят хората.

Ако Вие работите, не виждам какъв е проблемът да закупувате лекарствата на баба си. Ако тя има и други роднини, нека и те обединят средствата си в името на тази кауза.Това си е проява на любов, уважение и човещина към по-възрастния роднина. Що се касае до описания от Вас размер на пенсията и, ами толкова е преценила държавата, че следва да се отпусне.Не е чак толкова малък. А как според Вас да коментираме размера детските надбавки?
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот portokal » 10 Юли 2009, 12:33

Абе, да, ама пенсията поначало служи уж, за да покрие цялата издръжка на пенсионерите. Докато за издръжката на децата е редно да се грижат родителите им. :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 10 Юли 2009, 15:28

Tonisa, прочетете на себе си, на баба си и на другите роднини чл.79, чл.80 и чл.81 от Семейния кодекс. Тези разпоредби са много конкретни и хубави. Обмислете ги.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Данъчно право