начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Разваляне на договор за издръжка и гледане

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот sillence » 18 Ное 2009, 22:25

Интересува ме дали има смисъл да се борим със съпруга ми за недвижим имот-къща,построена от свекърът ми.През 1992г. той прехвърля неговата част от къщата на сина на третата си съпруга срещу издръжка и гледане.Свекърът ми няма роднинска връзка с този човек.Когато е прехвърлил имота е бил на 53 г. и не се е нуждаел от гледане и издръжка,работел е.Не може ли по някакъв начин да се атакува точно това,че този договор е прикрито дарение.А разбрахме,че синът на третата съпруга е комарджия,но трудно ще докажем това и не се е грижил за свекърът ми.Тормозел го е за пари.Всичко е направено,за да бъдат лишени истинските, кръвни синове от наследство.Много ще съм благодарна ако някой ми помогне със съвет и ако знае дали има такъв случай решен положително за ищците.
sillence
Нов потребител

Re: Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот sunrise » 19 Ное 2009, 10:37

Ако е починал свекърът Ви , може да искате разваляне на договора за наследствената част на съпруга Ви, като докажете ,че не е полагал грижи.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот sillence » 19 Ное 2009, 17:14

Да, почина преди 2 години.Но проблемът е,че разбрахме,че е бил тормозен приживе едва наскоро.Братът на съпруга ми е живял известно време със свекъра ми и 3-тото му семейство.Но едва ли в съда ще вземат под внимание неговите показания.Той ни разказа,че доведеният син на свекъра ми е комарджия.Непрекъснато е искал пари, напивал се ,биел е жена си,но как се доказва това в съда?
sillence
Нов потребител

Мнениеот portokal » 19 Ное 2009, 17:31

Намерете си адвокат и действайте за разваляне на договора. Разваля се по съдебен ред.
Без всякакво значение е дали онзи е комарджия и бие жена си (без значение е за развалянето на договора, иначе за жена му си е от голямо значение).
От значение е дали е гледал и издържал свекъра, което, поне според мен, той трябва да докаже (положителен факт), а не вие да доказвате, че не е. Разбира се, не казвам по време на делото да си стоите на ушите - каквото и вие се постараете да докажете, все ви е плюс.
Не е дори от значение дали това е прикрито дарение, или не. Освен че :oops: нямам представа как би се установила практически симулацията (прикриването), на вас определено ви е по-"изгодно" да не е дарение и да го развалите като неизпълнен, вместо - теоретично - да се окаже прикрито дарение и да искате възстановяване на запазени части. :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sillence » 19 Ное 2009, 18:46

Благодаря много за съвета.Ще си наема адвокат и дано всичко приключи справедливо.
sillence
Нов потребител

Назад към Договор за издръжка и гледане