начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

закана от работодател моля помогнете

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

закана от работодател моля помогнете

Мнениеот rali_goceva » 22 Юли 2010, 09:55

искам да ми помогнете.в болнични съм поради кървене в ранна бременност.работодателят ми ме притеснява всеки ден по телефона за някакви липсващи пари от офиса и казва че води мен отговорна за това.заплаши ме че ще ме уволни дисциплинарно и ще заведе делу срещу мен за липсващите пари.има ли право да се отнася така с мен
rali_goceva
Нов потребител

Re: закана от работодател моля помогнете

Мнениеот rts » 22 Юли 2010, 18:21

Не се притеснявайте !
Не е толкова лесно да Ви уволни дисциплинарно във Вашето положение.
Колкото до съдебния иск за липсите - там също има ред процедури, които работодателят Ви ще трябва да извърши, за да се стигне до съд.
Ако и когато Ви прекратят договора, или получите призовка, или друг документ от работодателя, незабавно упълномощете адвокат, за да поеме защитата Ви.
Важно е да уведомите работодателя си както за бременността, така и за здравословното си състояние - направете го писмено, с писмо с обратна разписка, като впишете, че изпращате уведомление за бременност и неработоспособност. По същия начин му изпратете и болничния си.
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право