начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2013, vol. 2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2013, vol. 2

Мнениеот devva » 22 Май 2013, 19:24

Щото няма такова нещо. Най-вероятно колегата royalty не разчита правилно някоя оценка.
devva
Потребител

Мнениеот velikova_ » 22 Май 2013, 20:00

Ако бях попаднала в комисия, която да ме пита някой друг въпрос извън изтеглените два съм убедена, че щях да имам по-висока оценка.Ама пуст късмет - нито на въпроси, нито на комисия. Минималния бал е много висок, мисля че догодина няма да е по-нисък, а както е тръгнало от 2009та година, та досега все по-висок става. Отново ще са много желаещите и вероятно малко местата. А ми се иска поне по 40 места и за двата конкурса, но едва ли... Ако гледат да си спазват закона и да провеждат всяка година конкурс може би отново ще са горе-долу толкова места, което е жалко на фона на повечето кандидати, които ще отидат.
velikova_
Потребител

Мнениеот s_mihaylov » 22 Май 2013, 21:48

Колеги, какво става когато дори и оценката от държавните изпити е равна между кандидатите?
Благодаря!
s_mihaylov
Нов потребител

Мнениеот royalty » 22 Май 2013, 22:56

devva написа:Щото няма такова нещо. Най-вероятно колегата royalty не разчита правилно някоя оценка.

Може би си права, че не съм разчел правилно, но я вижте крайната оценка на #199 ..Сега ако си направим труда да сметнем, ще излезе, че едната цифра е 0, а не 8, но на пръв прочит.. . това в крайна сметка не е от значение, просто се уточнявам за да не излезе, че спамя.
Успех на класиралите се и дано нещо се промени в тези конкурси, че така не се избират хората с мислене. Това , което ми направи впечатление, че повечето изпитващи си защитават по-старите теоретици в материята и мястото където са завършили. Устният изпит не е начин да се проверят практическите знания по материята, защото в конкретната обстановка има по-голямо значение езикът на тялото, сервилно поведение и свойството за наизустяване на материята, които не са обективните критерии за разбиране и възможност за прилагане на закона. В допълнение трябва да има някаква система за оценяване на устойчивостта на конкретния кандидат да защитава интереса на закона, защото и сега има блестящи юристи, с отлични познания, но нямат волята в трудни и опасни ситуации да приложат закона с цялата му строгост, а обикновено изчакват(проточват) по мирно време, когато вече е безпредметно...
royalty
Потребител

Мнениеот maunkata » 23 Май 2013, 11:12

Трима човека са класирани и за съдии, и за прокурори. Предполагам, че ще изберат съдийските места. По този начин най-ниският бал за прокурори ще бъде 11, 48.
maunkata
Младши потребител

Мнениеот s_mihaylov » 23 Май 2013, 12:09

Не са трима, а 4, но Михаела и Танка са по 13-те за съдии. Михаела е 20та, а приемат 24 за съдии, а за прокурори е трета. Какво следва оттук нататък, чакаме да се обяви дата за лично явяване на първенците ли?
И какво става ако всички оценки между двама или повече са абсолютно еднакви, дори и тези от държавните изпити, как се класират тогава? Благодаря предварително
s_mihaylov
Нов потребител

Мнениеот contralegem » 23 Май 2013, 12:25

На първия ти въпрос - да.
На втория никой не ти отговаря, защото хипотезата, като че ли не е уредена - поне аз не я намирам в Правилата. Най-добре се обади във ВСС и ги питай.
contralegem
Потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 23 Май 2013, 13:30

Да се включа и аз, че след няколко конкурса, най-накрая успях.На колегите, на които този път им се размина - не се отказвайте.
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот jivko1 » 23 Май 2013, 13:33

Честито на всички успели колеги! Пожелавам им успешно обучение в НИП. Честито Т.А.R.A, тъкмо мислех да питам дали сте се класирали, много се радвам за Вас. Успех!
jivko1
Потребител

Мнениеот valerieva_d » 23 Май 2013, 13:39

Честито на всички :)
valerieva_d
Потребител

Мнениеот velikova_ » 23 Май 2013, 13:43

Честито на T.A.R.A. и всички колеги, които успяха!
velikova_
Потребител

Мнениеот hrisik » 23 Май 2013, 21:43

ТАРА, честито! бъди достоен, обективен и справедлив магистрат!
Даваш ми надежда да опитам и следващата година.
hrisik
Нов потребител

Мнениеот kristina-gg » 26 Май 2013, 11:00

Честито на класираните! Пожелавам ви успех и да имате шанса да бъдете наистина безпристрастни магистрати!
kristina-gg
Нов потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 27 Май 2013, 23:50

Благодаря на всички!Надявам се догодина да видя от всеки от вас подобен пост на моя.
T.A.R.A.
Потребител

Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2013, vol. 3

Мнениеот trainoneznaesht » 04 Юни 2013, 12:00

Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2013, vol. 2 - модерирано, добавена препратка към предходна тема

Здравейте,колеги! Поздравявам всички онези,които заслужено се озоваха на първите места в конкурсите за младши съдии и младши прокурори и им пожелавам попътен вятър и много професионални успехи! Задавам бързо и един въпрос- имате ли представа дали е започнало извикването на кандидатите,класирани на първите места и ако не, имате ли представа обикновено тази процедура как се разпростира във времето и кога изобщо започва? Ако някой има информация от минали години, ще съм изключително благодарен,ако я сподели!
trainoneznaesht
Младши потребител

Мнениеот contralegem » 05 Юни 2013, 09:55

Току-що звънях във ВСС - още не знаят кога ще ни викат, но ще пуснат официално съобщение на сайта и ще се обадят на всеки персонално, щом има решение.
Тара, честито и от мен! Много успех и за напред!
contralegem
Потребител

Мнениеот lexllady » 09 Юни 2013, 09:14

Здравейте, бихте ли ми казали, къде мога да намеря изискванията към кандидатите за магистратски длъжности за необходимите документи (условия) за УЧАСТИЕ в конкурсите? Има ли минимален необходим бал за участие (а не за класиране) от семестриални и държавни изпити? Благодаря предварително и се извинявам, ако има подобен въпрос във форума, но аз не го намерих!
lexllady
Младши потребител

Мнениеот elmazov » 09 Юни 2013, 10:12

lexllady написа:Здравейте, бихте ли ми казали, къде мога да намеря изискванията към кандидатите за магистратски длъжности за необходимите документи (условия) за УЧАСТИЕ в конкурсите? Има ли минимален необходим бал за участие (а не за класиране) от семестриални и държавни изпити? Благодаря предварително и се извинявам, ако има подобен въпрос във форума, но аз не го намерих!

1. Изисквания към кандидатите за магистрати и ред за назначаването им - Закон за съдебната власт
2. Обявления за конкурси - страницата на Висшия съдебен съвет - vss.justice.bg - раздел "Конкурси"
3. Документи за конкурсите, правила за провеждането им и т.н. - страницата на Висшия съдебен съвет - vss.justice.bg - раздел "Вътрешни актове"
4. НЯМА минимален бал за участие в конкурсите
elmazov
Младши потребител

Мнениеот lexllady » 10 Юни 2013, 17:42

elmazov написа:
lexllady написа:Здравейте, бихте ли ми казали, къде мога да намеря изискванията към кандидатите за магистратски длъжности за необходимите документи (условия) за УЧАСТИЕ в конкурсите? Има ли минимален необходим бал за участие (а не за класиране) от семестриални и държавни изпити? Благодаря предварително и се извинявам, ако има подобен въпрос във форума, но аз не го намерих!

1. Изисквания към кандидатите за магистрати и ред за назначаването им - Закон за съдебната власт
2. Обявления за конкурси - страницата на Висшия съдебен съвет - vss.justice.bg - раздел "Конкурси"
3. Документи за конкурсите, правила за провеждането им и т.н. - страницата на Висшия съдебен съвет - vss.justice.bg - раздел "Вътрешни актове"
elmazov написа:

Благодаря много!
lexllady
Младши потребител

Мнениеот pm » 13 Юни 2013, 16:47

И пак, дори и банален да е въпроса, някой от класиралите се знае ли кога ще подадем заявления с избора?
pm
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити