начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Трудова книжка

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудова книжка

Мнениеот emilia1 » 11 Окт 2004, 11:21

Здравейте!
Интересувам се в какъв срок трябва (вече бившият) работодател да ми върне обработената трудова книжка. Не намерих нищо по този въпрос в КТ. Какви мерки могат да се предприемат при задържането й от негова страна? А също има ли срок, в който трябва да ми изплати дължимото трудово възнаграждение? (Искат първо да изчакам извършване на ревизия и казват, че ще ми заплатят в края на месеца, т.е. почти месец след напускането ми.)
Предварително благодаря!
emilia1

Re: Трудова книжка

Мнениеот mnogotypi » 11 Окт 2004, 11:38

по принцип работодателя при прекратяване на трудовото правоотношение би трябвало незабавно да върне трудовата книжка
обърнете към инспекцията по труда
mnogotypi
Потребител

Мнениеот emilia1 » 11 Окт 2004, 11:42

Все още не е. Напуснах от 01.10, а вече сме 11.10. Какво мога да направя?
emilia1

Мнениеот mnogotypi » 11 Окт 2004, 12:24

ами обърни се към Инспекцията по труда
mnogotypi
Потребител

Назад към Трудово право